Големият руски поет и композитор Борис Гребенщиков от легендарната рок

...
Големият руски поет и композитор Борис Гребенщиков от легендарната рок
Коментари Харесай

Бащата на руския рок Борис Гребенщиков с първи концерт в България

Големият съветски стихотворец и композитор Борис Гребенщиков от именитата рок група " Аквариум " ще пее за първи път на българска сцена, научи Lupa.bg. На прага на своята 70 годишнина и празник половин век на сцена, БГ е основател на над 50 музикални албума и се е трансформирал в идол на няколко генерации и „ гуру “ за интелигенцията.



Неговите текстове са цялостни със мощни поетически метафори, препратки към международната просвета, остра подигравка, само че и нежни съкровени усеща. На концертите му шлагери от времето на „ перестройката “ се редуват с дълбоки и мелодични балади, с енергични блус, реге, джаз, ска, рокендрол, на които е мъчно да не се танцува.



Жанровото многообразие на Гребенщиков е голямо. Концертите му са удоволствие от мелодии и ритми, храна за мозъка, медитация, едни самобитни духовни пиршества, способни да заредят всекиго с религия и положителна сила.



Пребивавайки в пространство на обич и независимост оттатък границите на политическите системи, в този момент Борис Гребенщиков и неговия екип от интернационалните музиканти живее в Лондон и показва концерти единствено отвън Русия, от които част от средствата отиват в помощ на потърпевшите от войната в Украйна. Гребенщиков се разгласи срещу войната на Русия против Украйна още в първите часове на нашествието.



Концертът на БГ+ ще се състои на 27-ми януари 2023 в София в зала 1 на РЦСИ Топлоцентрала от 20 часа. Вратите отварят в 19.00 часа.

При покупка до 15-ти декември 2022 – седящи – 80 лв., правостоящи 60 лв.. При покупка след 15-ти декември 2022 – седящи – 100 лв., правостоящи 80 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР