Големият проблем в момента е как се управлява българският туризъм

...
Големият проблем в момента е как се управлява българският туризъм
Коментари Харесай

Бранимир Ботев: Как при 9 млн. туристи се отчитат 17 млн. нощувки?

Големият проблем сега е по какъв начин се ръководи българският туризъм и къде изчезват милиарди. Това съобщи пред bTV някогашният заместник-министър на туризма Бранимир Ботев.

Припомняме, преди дни Ботев съобщи, че маскирани са пробвали да нахлуят в къщата му край Варна поради негово изявление, в което той разяснява, че " методът, по който се ръководи туризмът от Ангелкова и хората към нея, дава промишлеността в ръцете на мутрите ".

Властите обаче работят по версия за обир. От своя страна министърът на туризма Николина Ангелкова пък съобщи, че ще съди Ботев за клюка .

 Ангелкова завежда дело против някогашния си заместител Бранимир Ботев
Ангелкова завежда дело против някогашния си заместител Бранимир Ботев

Министърката пояснява като клюка опита за заплашване в дома му

Според някогашния зам.-министър при нахлуването на маскираните в дома му не може да става въпрос за грабеж. " Няма крадци, които, до момента в който хората вечерят, да си поставят маски на осветена улица пред камери, да прескачат висока ограда и да минават през осветено място ", безапелационен беше Ботев.

Той се надява полицията към този момент да е открила от записите на охранителните камери на другите къщи в региона с каква кола са избягали маскираните.

Ботев е явен, че случаят е опит за заплашване поради неговите изказвания , че в туристическия бранш има " фрапантно разминаване " сред данните за прихода от туризма в стопанската система. Министерството казвало едно, а интернационалната организация WTTC - друго.

" Говори се за близо 9 млн. туристи, а в това време туристите, които действително са осъществили нощувки в България са от порядъка на 3.5 млн. Останалите са или директно преминаващи, или гости - това не са туристи. Или някъде другаде изчезват тези числа - в случай че ние в действителност имаме 9 млн. туристи, има 17 млн. нощувки , които регистрира Националния статистически институт (НСИ), които грижливо се пропущат и не се споделят. Някой ще повярва ли, че идват туристите в България, стоят два дни и си потеглят ", запита иронично Ботев.

Ботев още веднъж не разгласи кой го е " посъветвал " да не прави толкоз остри мнения.

 Маскирани пробвали да нахлуят при фамилията на някогашен зам.-министър на туризма Обновена
Маскирани пробвали да нахлуят при фамилията на някогашен зам.-министър на туризма

Мъжете прескочили оградата към 22 часа

Относно желанието на Ангелкова да го съди Ботев съобщи, че чака на драго сърце двамата да се видят в правосъдната зала. По думите му по този начин ще се стигне до отговорите на доста въпроси, които тя сега отбягва. Като образец събеседникът уточни решението готовата за стартиране система ЕСТИ да не се внедри у нас, което било казус за Европа.

 Разработват единна система за туристическа информация - ЕСТИ
Разработват единна система за туристическа информация - ЕСТИ

Най-голяма претовареност имат 4- и 5-звездните хотели, съобщи Николина Ангелкова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР