Големият проблем в България е ниският процент ваксинирани. При сходни

...
Големият проблем в България е ниският процент ваксинирани. При сходни
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Имунитетът след изкаран COVID-19 категорично не е по-добър от ваксиналния

 " Големият проблем в България е ниският % имунизирани. При сходни цифри на нови инфекции в Швейцария има по 1-2 умряли на ден. В България за последните дни те са приблизително 30. Заболяването няма да спре, а в даден миг системата ще се претрупа. Това са опасенията ми ". Това съобщи в ефира на NOVA доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория по инфекции на мозъка в Берн.

" В даден вид ще се стигне до обстановка, в която ще има доста заболели. Важно е страната да се намеси по-рано ", прибавя той.

" Имунитетът след изкаран COVID-19 изрично не е по-добър от ваксинален. Има ново изследване по тематиката. Средният имунитет при всички познати коронавируси продължава сред 6 и 12 месеца. Преболедуването обаче крие огромни опасности ", изясни доктор Илиев.

Той прибавя, че затрудненията след вируса могат да продължат месеци наред.

" Никога не е късно да се имунизираме. Данните от Индия и други страни демонстрират, че безсимптомните преносители са в пъти по-малко от предстоящите. Третите дози идват. Слагането на такива дози е предписание при имунизациите, а не нещо нетипично. Едно прясно имунизиране обезпечава доста добър имунитет за интервал към година ", сподели още експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР