Големият проблем с фалшивите новини е, че не някой ги

...
Големият проблем с фалшивите новини е, че не някой ги
Коментари Харесай

Дончев вижда проблема във фалшивите новини, че им се вярва, не че ги има

" Големият проблем с подправените вести е, че не някой ги измисля, огромният проблем е, че някой им има вяра ", разяснява вицепремиерът Томислав Дончев на интернационалната конференция " Стойността на връзките в цифровата епоха " във Велико Търново, оповестява БНР.

Дончев добави, че " страната е еднообразно редно и съмнително да се намесва или да не се намесва. Ние не можем да приказваме за държавна цензура, която обезателно да контролира нещата ". Той смята, че би трябвало да се основат механизми за сериозни равнища на предвидливост, където да се преценя кое е истина и кое не и това не е единствено роля на страната.

Във връзка с митингите и настояванията, Дончев изясни, че не може да разбере посланието " Смяна на системата ", " другояче всеки митинг и всеки апел, който е повдигнат, аз го чувам и го слушам деликатно и в случай че е допустимо и реалистично, се пробвам да съобразя дейностите си с него. За страдание не всеки път е допустимо ".

" Системата не е съвършена, тя има потребност да се трансформира и с по-големи, и с по-малки крачки. Единственият блян е в опитите си да променим системата и да я създадем по-добра, да не я разрушим. Защото ние друга страна си нямаме. Ако разрушим тази, която имаме, след това ще би трябвало да я построяваме отначало, а както знаем от прехода, това лишава десетилетия ", разяснява той.

" Ако разсъждаваме на равнище парламентарна аритметика, държавното управление има задоволително поддръжка в Народното събрание. Естествено парламентарната аритметика не е единственият отговор на този въпрос ", добави Дончев.

Той разяснява, че " държавното управление ще работи, до момента в който е допустимо и до момента в който има смисъл от неговата работа, това важи и за самия мен. Аз бих бил на работа, до момента в който чувствам смисъл от работата си. Надявам се да има смисъл до края на мандата ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР