Големият проблем на интеграцията е правото на избор. Когато родителите

...
Големият проблем на интеграцията е правото на избор. Когато родителите
Коментари Харесай

5 неизвинени отсъствия - без помощи: Александър Сиди и Ачо Йорданов в дебат по темата

Големият проблем на интеграцията е правото на избор. Когато родителите пращат децата си в учебно заведение, би трябвало и да ги накарат и да останат там. Това съобщи депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди в утринния блок на Нова телевизия.

Ако възпитаник направи 5 неизвинени отсъствия от час за месец, то фамилията му да не получава детски цяла година. Ако детето пък е в предучилищна група, глобата ще се ползва, в случай че не е стъпало на детска градина 3 дни без уважителни аргументи. Тези оферти на ГЕРБ за промени в Закона за общественото подкрепяне и в Закона за фамилните помощи за деца бяха утвърдени на първо четене от Народното събрание.

"Когато не работиш, няма по какъв начин да изпратиш детето си да учи. То няма да има учебници и маратонки. Около 500 лв. коства един първокласник. Помощите са единствено от по 40 лв. на дете ", сподели още Ачо Йорданов, ръководител на Сдружение „ Единство”.

"Тази мярка не ни тормози. Предизборно ли се вземат тези ограничения? ", попита Йорданов.

"Когато пращаш дете си на учебно заведение, единствено с цел да получи закуската, която му се поставя, няма по какъв начин да работи системата. Всеки добър български жител, който работи може да изпрати детето си на учебно заведение, а в случай че има усложнения има право да изиска помощ от страната ", приключи тематиката Сиди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР