Големият принос на старта на Falcon Heavy е, че показва,

...
Големият принос на старта на Falcon Heavy е, че показва,
Коментари Харесай

Учен: Космосът става среда за нормална работа на човечеството

Големият принос на старта на Falcon Heavy е, че демонстрира, че частният бизнес може сполучливо да развива галактическите технологии. Досега главните " играчи " са държавните организации в Съединени американски щати, Русия и Европа. Това сподели в " Денят стартира " Веселин Василев от Клъстер за аерокосмически технологии.

Веселин Василев, Клъстер за аерокосмически технологии: Стъпката е революционна за нашето време, тъй като повече от 50 години такава тежка ракета не е изстрелвана. Тя изстрелва към 60 тона товар на ниска околоземна орбита. Но като цяло тази технология човечеството я е овладяло преди към 60 години, когато излетява ракетата Сатурн 5.
Технологията я имаме от доста време, новото е, че със актуалното развиване на електрониката и технологиите, всичко става по-достъпно и по-масово, разяснява Василев. Тази ракета и други сходни стратегии разрешават космосът да бъде по-достъпен за елементарния бизнес и научните институти, космосът става среда за естествена работа на човечеството, добави той.

Сериозно достижение, което ни приближава до Марс. Така шефът на Института по галактически проучвания и технологии проф. Гецов дефинира изстрелването на ракетата " Фалкон хеви " (Falcon Heavy) от космодрума Кейп Канаверал във Флорида. Той изясни, че се базира на доста забавен метод - потреблението на по-маломощни ракетни мотори.
проф. Гецов, шеф на Института по галактически проучвания и технологии: Грандиозно е събитието, което се случи със изстрелването на ракетата " Фалкон хеви " (Falcon Heavy). Това е обвързвано с двата казуса, които би трябвало да се решат по отношение на полета на хората до Марс - единият проблем е радиацията, другият - основаването на тежка ракета, която може да издигне задоволително товар за екипажа, храната и всичко останало, с цел да може да стигне ракетата до Марс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР