Големият печеливш е президентът – той ще управлява три-три и

...
Големият печеливш е президентът – той ще управлява три-три и
Коментари Харесай

Юлий Павлов: Който е да е служебен премиер, президентът ще го държи на къса каишка

Големият печеливш е президентът – той ще ръководи три-три и половина месеца еднолично. Много е евентуално и в идващия парламент да не може да се получи управническа настройка при досегашните червени линии и ще ръководи още три месеца и половина.
Това мнение изрази пред БНР социологът Юлий Павлов, шеф на Центъра за разбори и маркетинг.

" Очевидно е, че единственият индивид, политически, който има полза от това, е президентът. Никой различен няма полза, даже опозицията няма полза от скорошни избори. "
Основната виновност за изпращането на страната на безсмислени избори е на Има Такъв Народ, счита Юлий Павлов.

" Смешно е да се упрекват ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " за свалянето на кабинета. Те са съпротива, те това работят. Отговорността е на тази част от ръководещата коалиция, която се е откъснала – Има Такъв Народ ", разяснява Павлов в предаването " Преди всички ".

" Не можаха да се оправят с проблемите между тях. Всеки носи виновност за неуспехите на това държавно управление. "
Вече сме на предизборна писта, където всеки преувеличава, а всичко се преглежда в черно-бяла-схема, означи социологът.

По думите му концепцията " в този интервал, в който Народното събрание тотално се е провалил, той да приема закони и решения, е срещу замисъла на създателите на Конституцията ".

Този път президентът ще желае да има длъжностен кабинет, равно далечен от всички политически сили, счита Юлий Павлов.

" Който е да е министър председател, президентът ще го държи на къса каишка и ще следи директно нещата. "
" Ясно е от дълго време, че президентът Радев има по-скоро проруска позиция. Той обаче се пробва да я показа като уравновесена. Въпросът с изгонването на дипломатите е по-сложен. Факт е, че беше осъществено дърварски и няма никакъв положителен резултат от него. Би трябвало да се откри някакво по-щадящо решение. (…) Другият въпрос – за връзките с " Газпром ", служебното държавно управление даже ще бъде длъжно да направи нещо. Бяха прекъснати всевъзможни връзки с " Газпром ", без това да се изисква от глобите, които бяха признати от Европейски Съюз. Там има площад да се работи и то ще бъде в полза на българските консуматори ", акцентира социологът по отношение на упованията си за работата на служебното държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР