Големият момент за този Левски настъпи - тази вечер от

...
Големият момент за този Левски настъпи - тази вечер от
Коментари Харесай

Левски в ролята на Барон Мюнхаузен

Големият миг за този Левски настъпи - довечера от 21:30 часа го чака плейоф-реванш за влизане в груповата фаза на Лига Европа против Айнтрахт. Преди конфликта във Франкфурт царува оптимизъм. При това освен поради резултата 1:1 от " Васил Левски ". Сините видяха, че дяволът не е толкоз черен. Да, орлите към момента са любимци, освен това огромни. Но този тим на Николай Костов носи със себе си някаква странна магия. Някои предричаха краха му след кошмарния старт на акцията в Първа лига. 1:2 от ЦСКА 1948 на " Герена " обаче наподобява като че ли бе преди цяла безкрайност, макар че се игра на 15 юли. Сега е 31 август и Левски мечтае. При това да бъде европейски.

Сините се впуснаха в премеждие, а малко на брой почитатели са мислили, че е допустимо те да са тъкмо в това състояние, в което се намират сега. А то като че ли е сюрреалистично. Много далечни бяха времената, в които тимът просто заразяваше публиката и я караше да полудява. Този отбор обаче го прави. И си заслужи такива моменти, при които почитатели нямат опция да поддържат отбора в Германия, да наминат просто на летището, с цел да пожелаят шанс на футболистите. Вчера сутринта много преди оповестения час, в който съставът дойде на аеропорта, последовател молеше за подпомагане публицистите да спрат някой от играчите, с цел да ги подари с книги с историята на клуба. Приготвил бе и две статуетки - за най-важните съгласно него довечера на " Дойче Банк Парк " във Франкфурт. Първата за вратаря Пламен Андреев, който като лъв да стопира германците. А втората - която е във формата на съдийска свирка е за рефера - " Подкуп, нека мине ", подмята той.

5 луди мача, 5 стъпки във вярната посока - по две против северномакедонския Шкупи и израелския Апоел Беер Шева, както и една против Айнтрахт. Остана последната, която е най-трудна. След нея е " Сезам, отвори се " - 2.94 милиона доход от влизането в групите на Лигата на конференциите. Пари, които са жизненоважни за закъсалия финансово Левски. А ще има и още доходи от билети и телевизионни права. За сметки обаче е прекомерно рано. Още повече че противникът довечера ще изкара същата сума единствено от идния дуел. На фона на това, какви изходящи прехвърляния реализира носителят на Лига Европа за 2022 година, сините са като джудже. Но тъкмо в това е чарът на тази игра - всеки, който е дръзновен, интелигентен и с огромен темперамент, може да повали някой, изглеждащ като великан. За да го направи и Левски, е нужно да извади по нещо от всеки от предходните дуели. Самочувствието от това да натриеш носа на комшиите в личната им къща, а по-късно да проведеш тактически съвсем съвършен реванш. Характерът, показан в пустинята Негев, и непримиримостта от конфликта с израелците в София. Както и сменянето на настройките в придвижване - мурафет, показан против Айнтрахт. Във всичките дуели сините успяваха да показват нещо друго. Кога изненадваха с постройката, по кое време с избора на стартов състав. Но постоянно държаха коз в ръката си и знаеха по какъв начин да го употребяват. Затова и Фортуна бе непроменяемо с тях - на два пъти като че ли сама затвори вратата в Скопие, а в идващите дуели насочваше по необикновен метод ударите на Марин Петков, Роналдо и Хасими Фадига. 4 от 6-те попадения на континенталната сцена бяха надълбоко в добавеното време. В миговете, в които се раждат герои.

90 или 120 минути - единствено това, толкоз обикновен е за Айнтрахт този дуел, който с групи и без групи на Лигата на конференциите има проект за няколко години напред. За Левски обаче това време е доста, доста повече. За сините не трябва да е просто мач, а епос. Хвърляш нова бомба и си няколко равнища по-нагоре. На сцена, на която, в случай че покажеш, че можеш, скоро ще си и в клуб от друга категория. 90 или 120 минути почитателите ще изживяват нещата с всички фибри на тялото си. Николай Костов и момчетата му са длъжни да го създадат също. Какво по-хубаво място от ултрамодерен стадион, на пъпа на финансовата столица на Европейския съюз?

" Бъдете терминатори. Изключете всичко отрицателно от главите, бъдете по-дисциплинирани от педантичните германци. И като стъпите на терена, го направете със самочувствието на Байерн Мюнхен ", подрежда последовател, до момента в който Николай Костов и играчите му минават паспортен надзор. Те към този момент се надскочиха. Но е нужно да го създадат още един път. Допреди 2 месеца никой не е вярвал, че са способни на това. Но и те като немския Карл Фридрих Йеронимус, Фрайхер декор Мюнхаузен се хванаха за косата и се издърпаха от калта. Ще извадят и клуба от блатото (както баронът прави с коня си) при успех през днешния ден. Всичко е в техните глави и крайници.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР