Големият играч на ЦСКА Иван Зафиров-Копата даде интервю пред Росен

...
Големият играч на ЦСКА Иван Зафиров-Копата даде интервю пред Росен
Коментари Харесай

ЦСКА върви в правила посока! Ако всичко е честно, армейците ще са шампиони

Големият състезател на ЦСКА Иван Зафиров-Копата даде изявление пред Росен Ангелов от " Тема Спорт ", в което приказва за борбата за купата, работата на Саша Илич и дали тимът има сили да стигне до дубъл, печелейки и Купата на България. Славният бранител на армейците разяснява и тематиката за градежа на нов стадион.

Г-н Зафиров, ЦСКА е преди всичко в класирането. Имат ли сили армейците да завоюват купата през този сезон?

- Наблюдавам дуелите по малкия екран и нямам този взор, който имаш, когато си на трибуните. Но ясно се вижда, че отборът върви в вярна посока и справедливо е на първото място. Ако шампионата протече почтено, ЦСКА ще стане първенец. Ще притискам палци армейците да стигнат до златните медали.

От доста време не се е случвало в шампионата да има конспирация в борбата за купата. На какво се дължи това - на мощната форма, която демонстрира ЦСКА, или спад във формата на Лудогорец?

- Може би и на двете. За ЦСКА всеки мач до края на сезона ще е като край. Трябва да се издържи душевен и физически.

Може ли да се приказва и за дубъл със продобиване на Купата на България?

- Трябва да имат сили, щом са на първото място в класирането и продължиха напред за купата. Необходимо е да се гонят високи цели. Отдавна ЦСКА не е печелил дубъл и това ще бъде чудесно за почитателите.
 Носещите колони на
Носещите колони на " алената " структура

Кои са основните фигури в " армейския " тим

Какво промени Саша Илич, с цел да наподобява по този метод тимът и да не се губи инерцията през пролетния полусезон, както бе в предходни години?

- Не би трябвало да се използва непрекъснато " млад експерт ". Има си можещи и неможещи треньори. Това, което демонстрира отпред на ЦСКА, ми харесва и нека продължава по този метод. Виждаме другия сръбски експерт, който е селекционер на България (б.а. - Младен Кръстаич), какво сподели. Пълна покруса, само че той не е толкоз отговорен. Такъв ни е футболът. Саша Илич ми харесва, че не се изхвърля със мощни думи и послания. Така би трябвало да бъде. Работи си безшумно и приготвя добре тима. Дано всичко остане по този начин обикновено, както е сега към него.

Прави ли ви по-специално усещане някой футболист на ЦСКА?

- Не мога да давам оценки, когато не съм на стадиона и да виждам напълно придвижването, позиционирането и играта на даден футболист. По малкия екран не може да го прецениш добре. Най-важното сега е, че футболистите играят заедно като тим. Това се изисква най-вече в този спорт.

Как приехте новината за градежа на нов стадион? Вярвате ли, че това ще се реализира?

- Дано това да се реализира. Всеки, който обича ЦСКА, го желае. В цяла България би трябвало да се направи това, а освен с " Българска войска ". Виждате какви игрища има по света. Необходимо е да живеем в актуалния свят. Нашите уреди са строени преди 60-70 години. Един почтен стадион няма. Да, в Разград направиха, само че няма доста почитатели там. Трябва да се построят напълно футболни игрища, а не като едно време с писти за лека атлетика и така нататък Не знам за какво преди този момент не разрешаваха на Гриша Ганчев да стартира градеж на нов стадион. Сега има зелена светлина и нека това да се случи. Пожелавам го да се реализира и за останалите тимове, с цел да гледаме по-хубав футбол.
 Идва месец на яростна война за ЦСКА
Идва месец на яростна война за ЦСКА

Април може да предопредели сезона на " армейците "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР