Големият глад в Индия в периода 1876-1878 г., известен още

...
Големият глад в Индия в периода 1876-1878 г., известен още
Коментари Харесай

Защо през XIX век в Индия над 5 млн. души губят живота си

Големият апетит в Индия в интервала 1876-1878 година, прочут още като „ Гладът в Мадрас “ визира по-голямата част от Южна Индия или територия от 670 000 кв. км., на която живеят 58 500 000 души, и лишава над 5.5 млн. живота.

Във видеото горе вижте няколко забавни обстоятелството за Индия

Човек би предположил, че от елементи гладът идва в резултат на огромната суша, която унищожава посевите на индийците по платото Декан. Документи обаче демонстрират, че износът на зърно от колониална Индия към Англия в този интервал е по 320 000 тона на месец.

Блокадата на Ленинград - едно от ужасните лица на Втората международна война

Какво тогава води до високата смъртност? Големият апетит се появява във време, в което макар извънредно неприятните условия британците стартират да лимитират разноските за обществени помощи за колониалните жители.

При „ Глада в Бихар “ от 1873-1874 година високата смъртност е избегната,

посредством импорт на ориз от Мианмар. За тези ограничения обаче държавното управление по това време и губернатор сър Ричард Темпъл са упрекнати в несъразмерни и ненужни разноски за „ щедрост “.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА ВЪВ ВАРШАВСКОТО ГЕТО Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Именно по тази причина при втората огромна вълна на апетит сър Темпъл, който към този момент е основен отговорник по делата на държавното управление към Глада в Мадрас, води политика за невмешателство в общественото състояние на жителите, усилва износа на зърно, стяга стандартите за работа и лимитира размера на питателните дажби.

В интервала 1876 – 1878 година в Индия умират 5.5 млн. души

Високата смъртност и обновената политика за „ помощ и отбрана “ на популацията довежда до приемането на кодекс за реакция в интервали на всеобщ апетит в Британска Индия през 1880 година

Най-големият всеобщ палач в историята на света

След тежкият интервал огромен брой от земеделските служащи от Южна Индия емигрират в други тропическите английски колонии, където да работят в плантации.

Големият апетит в Мадрас оставя своята диря в политиката на Индия

Много хора от ръководството са недоволни от метода, по който се действа по време на тежкия интервал. По-малко от десетилетие по-късно точно тези хора основават Индийски народен конгрес и дават началото на национализма в страната.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Четете още:

Франсоа Лувертюр - робът, който се изправи против Наполеон

Нзинга - една изключителна африканска владетелка, сломила португалците през XVII в.

Когато хора в клетка служеха за забавление на "белите "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР