Големият германски онлайн ритейлър Mindfactory.de публикува статистиката по продажбите на

...
Големият германски онлайн ритейлър Mindfactory.de публикува статистиката по продажбите на
Коментари Харесай

Статистика от Германия: процесорите на AMD се купуват 2 пъти по-често

Големият немски онлайн ритейлър Mindfactory.de разгласява статистиката по продажбите на процесори на AMD и Intel за интервала октомври-ноември тази година. Както се очакваше, чиповете на AMD се продават доста по-добре от техните съперници. През месец октомври разликата в продажбите е достигнала 42%: 71% от каузи на продажбите е на AMD и 29% е на Intel. През месец ноември разликата е намаляла до 38% (69% на AMD и 31% на Intel), само че си е останала голяма.



Променена е и обстановката с прихода от продажбите на процесори. През месец август тази година делът на продажбите на процесори на Intel е бил 56%, а на AMD – 44%. През септември двете компании са си разменили местата – 58% AMD и 38% Intel. През месец октомври разликата нараства до 18 пункта – 59% дял на AMD против 41%. А през месец ноември разликата е намаляла до 12% – 56% за AMD против 44% на Intel.



Mindfactory.de разгласява и класацията на най-продаваните процесори:
AMD Ryzen R5 2600AMD Ryzen R7 2700XAMD Ryzen R5 2600XIntel Core i7-8700K
По сходен метод се развиват събитията в сървърния процесорен сегмент, в който AMD постепенно, само че несъмнено усилва своя дял. И още, компанията от Сънивейл към този момент е подготвена със своите нови сървърни процесори EPYC (Rome), които ще се създават посредством 7 нанометров софтуерен развой.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР