Големият финал на месеца на слалома - януари традиционно е

...
Големият финал на месеца на слалома - януари традиционно е
Коментари Харесай

Марсел Хиршер финишира първи на нощния слалом в Шладминг

Големият край на месеца на слалома - януари обичайно е по време на вечерното съревнование в Шладминг (Австрия). Това е едно фантастично шоу на осветяване пред повече от 40 хиляди фенове.

 Виктория Ребенсбург завоюва гигантския слалом в Кронплац
Виктория Ребенсбург завоюва гигантския слалом в Кронплац

Германката изпревари Мовинкел и Бриньне във втория манш

В неделя в Кицбюел, норвежецът Хенрик Критоферсен съумя да победи Марсел Хиршер за първи път през този сезон. Но нощес австриецът взе реванш и реализира 54-а победа в кариерата си.

Хиршер взе задатък от 20 стотни след първия манш. Кристоферсен направи доста мощно второ втурване и макар снежните топки, с които беше замерян съумя да натрупа голям задатък пред най-хубавия до тогава швейцареца Даниел Юл - 1.74 сек. Но това не се оказа задоволително, с цел да бъде надвит постоянния и доста бърз Хиршер. Австриецът направи няколко дребни неточности, само че Кристоферсен трябваше да остане с утехата от осми подиум през сезона.

Норвежецът има три победи в Шладминг - през 2014, 2016 и 2017. Хиршер завоюва през 2012 година. Той завоюва и злато от международно състезание на същото място през 2013 година.

Даниел Юл се качи за първи път на подиума в Шладминг. Той е към този момент четвърти в класирането за дисциплината.

Това беше последният слалом преди олимпийските игри в Пьонг Чанг. Златният орден в дисциплината ще бъде връчен на 22 февруари. Тогава следва нова страхотна борба сред Хиршер и Кристоферсен. Но на Олимпиада постоянно стават изненади и златният медалист може да бъде напълно непредвиден.

 Снимка 335937
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР