Големият Джон Малкович много добре знае, че всички актьорски пътища

...
Големият Джон Малкович много добре знае, че всички актьорски пътища
Коментари Харесай

Джон Малкович – Големецът

Големият Джон Малкович доста добре знае, че всички актьорски пътища водят до Рим. Иконичният реализатор е новото топ име в най-горещия и обсъждан ефирен план – “Новият папа ” на италианския маестро Паоло Сорентино. Малкович се причислява към Джъд Лоу, който изигра основната роля в извънредно сполучливия сериал “Младият Папа ”, още веднъж дирижиран от Сорентино.

Създателите на новия план настояват, че “Новият папа ” е въодушевен от “Младият папа ”, само че няма да е тъкмо негово продължение. Продуцентите показват, че новата продукция още веднъж ще преглежда актуалното папско ръководство.

В “Младият папа ” Джъд Лоу бе в облика на Лени Белардо, който одобри папското име Пий XIII и стана първият американец отпред на Католическата черква. Дали той ще влезе още веднъж в този персонаж в “Новият папа ”, към момента не се знае, защото детайлностите към продукцията към този момент са прекомерно малко. Особено любопитно е каква ще бъде ролята на Джон Малкович. Той е класен и благороден артист с очебийно европейско лъчение и е съвършен за обилни костюмни функции на внушителни публични фигури със стабилен престиж и двойнствен морал. Работата по сериала “Новият папа ” ще стартира през ноември в Италия. Сценаристи са Паоло Сорентино, Умберто Контарело ( ”Великата хубост ”, “Аз и ти ”) и Стефано Бизес ( ”Гомора ”).

Джон Малкович безспорно ще вдигне артистичните залози за така и така високопрофилната продукция. Той е знаменит американски киноактьор, процудент и режисьор от хърватски генезис. Има две номинации за “Оскар ” в категорията “Най-добра мъжка поддържаща роля ” – за играта си в “Място в сърцето ” и в “Под прицел ”. Кариерата му се простира през три десетилетия главно в киното, а ролята му в “Новият папа ” ще е едно от дребното превъплъщения на артиста в телевизионна продукция. Но режисьор е майсторът на огромните и художествено впечатляващи стенописи Паоло Сорентино, тъй че “Новият папа ” сигурно ще носи чувството за огромно кино, тъкмо както и “Младият папа ”. Малкович ще се впише прелестно, разясняват профилирани кино и тв издания в англоезичния свят и в континентална Европа.

Джон Малкович е роден на 9 декември 1953 година в Кристофър, Илинойс. В детските си години развива интерес към спорта, откакто среща ранни проблеми със затлъстяването. По-късно се записва в Илинойския държавен университет и там учи екология.

В средата на 70-те години на предишния век младият Малкович става един от създателите на чикагския спектакъл “Степенулф ”. Мести се в Ню Йорк през 1983 година и се появява в пиесата “True West ”. Играе на Бродуей с Дъстин Хофман в “Death of a Salesman ” (1984). За тази роля получава премия “Еми ”, когато пиесата става ефирен филм. Дебютира в киното с кино лентата “Място в сърцето ” (1984), за който е номиниран за “Оскар ” за най-хубава мъжка второстепенна роля. Отново получава номинация за “Оскар ” през 1994 година за ролята си във кино лентата “Под прицел ”, още веднъж в същата категория. Малкович дебютира като режисьор с кино лентата “The Dancer Upstairs ”, който излиза по екраните преди 16 години.
Малкович дълги години живее във Франция, само че неотдавна се завърна в родината си Съединени американски щати. Той и приятелката му Николете Пейран имат две деца – Амандин и Лоуи.

Актьорът провокира несъгласия и величествен медиен интерес във Англия през 2002 година, откакто иронично съобщи, че би прострелял журналиста Робърт Фиск и политика Джордж Галоуей – двамата британци, които бяха упрекнати от него и доста други хора в благосклонности към ислямския тероризъм. Така Малкович се трансформира в един от доста дребното холивудски звезди, които си разрешиха да подлагат на критика мюсюлманския екстремизъм и неговите апологети в западния свят. Обикновено е тъкмо противоположното – звездите застават на страната на враговете на личната си цивилизация и просвета. В изявление във връзка абсурда, артистът тогава показа, че не желае да бъде харесван от всички.
 
Малкович в никакъв случай не бил просто един от холивудската навалица. Нещо в излъчването и техниката му на игра постоянно го е отличавало от останалите. Той е в своя лична лига. Класните му осъществявания във филми като “Опасни връзки ”, “Изгори след прочитане ”, “Комарджии ”, “Водопадите Мълхоланд ”, “Сянката на вампира ”, “За мишките и хората ”, “Въздушен ескорт ” и “Империя на слънцето ” са блестящо доказателство за това.

Изигра себе си в безупречна сюрреалистична ирония

Преди 19 години Джон Малкович потвърди своето безупречно чувство за самоирония, като изигра версия на себе си в удивително новаторския и първокласен филм “Да бъдеш Джон Малкович ”. Номинираният за “Оскар ” сюжет на Чарли Кауфман споделя за смотаняк кукловод, който инцидентно намира скришен тунел към съзнанието на артиста Джон Малкович и взема решение да се възползва и да управлява международната звезда все едно е една от неговите кукли. Всичко се обърква тотално, а Малкович претърпява трагични трансформации. Филмът става културен феномен и съвременна класика и дефинитивно трансформира името на Джон Малкович в запазена марка за качество.

За него


Притежава удивително богато въображение

Джон е подобен грамаден сладур. Никога няма да не помни общата ни работа по “Да бъдеш Джон Малкович ”. Това е човек, който има удивително богато въображение и може да сменя скоростите на играта си бързо и безпроблемно. От драма да премине в комедия, от съспенс да генерира смях и противоположното. Това е доста значимо качество за един артист и Джон го е усъвършенствал.

КАТЛИН КИЙНЪР, АКТРИСА

Джон е чиста класа

Малкович е един от обичаните ми артисти, не се майтапя и не му се подмазвам. Винаги съм му бил голям обожател, а когато участвахме дружно в “Комарджии ”, бях на седмото небе. Неговият персонаж Теди КГБ-то е едно от най-хубавите неща във кино лентата. Джон е чиста класа и подвига равнището на всичко, в което взе участие. Заслужава повече самопризнание, в сравнение с има, макар, че е ужасно сполучлив. Според мен към този момент трябваше да има най-малко една статуетка “Оскар ” на рафта си.

Международен автомобилен транспорт (стопанско обед ДЕЙМЪН, АКТЬОР

Научих доста от него в „ Опасни връзки “

Имам привилегията и достойнството да настоявам, че Джон Малкович е един от моите учители в света на киното и актьорската игра. Бях доста млада и относително неопитна, когато получих опцията да вземам участие в огромната и влиятелна костюмна драма “Опасни връзки ”. Джон Малкович играеше ролята на подлия прелъстител Валмон – сърцето на кино лентата. Научих доста от него и след това използвах актьорските уроци в бъдещата си кариера в киното.

УМА ТЪРМАН, АКТРИСА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР