Големият ден за Кубрат Пулев дойде. Кобрата излиза в един

...
Големият ден за Кубрат Пулев дойде. Кобрата излиза в един
Коментари Харесай

Време за мъже: Кобрата и Фюри се бият за мач с Джошуа

Големият ден за Кубрат Пулев пристигна. Кобрата излиза в един от най-големите дуели в своята кариера, а противник е Хюи Фюри.

Кобрата обаче ще има едно огромно и значимо преимущество - ще играе вкъщи. " Арена Армеец " за трети път ще бъде хазаин на мач на Пулев, а този и цялата галавечер несъмнено е най-голямата, правена у нас.

Залогът е голям - званието кандидат №1 на IBF и надлежно сигурен мач с първенеца Антъни Джошуа.

До този миг и Пулев, и Фюри са играли по един дуел за международна купа и точно в тях пристигна и единствените им провали. Кубрат загуби от Владимир Кличко през 2014-а, само че от този момент възвърна позиции с победи над Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самуел Питър и Кевин Джонсън. Именно с последните двама бяха и мачовете в София, а от последния мина тъкмо година и половина.

Победите на Пулев са 25 на професионалния кръг, а той има и по-богат опит от противника си на аматьорската сцена. Това е разумно с оглед и на разликата във възрастта. Кубрат е на 37 години, а Фюри на едвам 24, което е много крехна възраст за експерт, изключително в тежка категория. Въпреки това роденият в Стокпорт боксьор към този момент влезе е измежду най-хубавите. Единствената му загуба пристигна след противоречиво съдийско решение против Джоузеф Паркър през септември 2017-а.

По-рано през тази година пък победи Сам Секстън и стана първенец на Англия, което бе негова победа №22.

И двамата противници започват с бокса поради бащите си, а повече по тази причина може да видите в специфичния филм " Духът на бащите ".

Очакванията са за цялостни трибуни в " Арена Армеец " като Фюри също ще има своята агитка, твърди Гонг. Прогнозите на експертите са много разнопосочни като въпреки всичко доста от тях плануват дуелът да премине през цялостния си формат от 12 рунда.

Хюри е в България още от предходната събота като не стопира да приказва какъв брой е благополучен от посрещането у нас, където фамилията му има другари и където Фюри е бил като дребен.

Кантарът в петък сподели, че Пулев е в идеална форма като тежи 109 кг, а противникът му е с 2 кг по-лек. В седмиците преди дуела двамата демонстрираха почитание един към различен, само че в това време и убеденост в триумфа. Времето на приказките обаче завърши и в събота вечер на кръга ще бъдат единствено те.

Това обаче няма да бъде единственият дуел. Цялата галавечер ще включва 10 дуела като на кръга ще се качат доста качествени боксьори, в това число и Тервел Пулев. Тервел ще срещне италианеца Леонардо Брицезе в мач за европейската купа в полутежка категория.

Цялата галавечер можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA като директното предаване стартира в 19:30 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР