Големият боец на Атлетик Билбао Аритц Адурис обяви края на

...
Големият боец на Атлетик Билбао Аритц Адурис обяви края на
Коментари Харесай

Магическият Адурис ни каза Адиос

Големият войник на Атлетик Билбао Аритц Адурис разгласи края на кариерата си. 39-годишният нападател стопира с футбола незабавно, откакто се оказа, че поради травма няма скоро да се възвърне. Той се отдръпва след 141 гола в 296 мача за баските. На сметката си Адурис има единствено един трофей - Суперкупата на Испания за 2015 година

Ето какво написа той по адрес на почитателите:

Часът настъпи. Много пъти съм казвал, че футболът те напуща, а не ти него. Вчера докторите ми споделиха да отида на хирург, и то по-добре по-рано, в сравнение с по-късно, с цел да се сдобия с протеза, с цел да се опитам да повеждам естествен всекидневен живот, доколкото е допустимо.

" За жал, тялото ми сподели " стига ". Не мога да оказа помощ на съотборниците ми по метода, по който бих желал, нито по метода, който заслужават. Това е животът на професионалния състезател. Прост, доста елементарен ".

" За жал, всички ние изживяваме доста мъчителна и тягостна обстановка. Пандемията, от която страдаме, ни нарани ужасяващо и би трябвало да продължим да се борим дружно ".

" Затова не желая да се безпокоите за мен. Това е просто виц. Нека забравим за финалите, за които сме мечтали, тъй като ще имаме време да си кажем " сбогом ". И да, пристигна време да кажа " сбогом " и по този начин пътят завършва за мен - незабравимо и приказно, от началото до края ".

" Благодаря ви от дъното на сърцето ми "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР