Големият американски кабелен оператор Comcast обяви във вторник, че е

...
Големият американски кабелен оператор Comcast обяви във вторник, че е
Коментари Харесай

Американският кабелен гигант Comcast отправи изненадваща оферта за покупката на ТВ групировката Sky за 31 млрд. долара



Големият американски кабелен оператор Comcast разгласи във вторник, че е предложил повече от 22 английски лири (около 31 милиарда $ или близо 25 милиарда евро) за закупуване на паневропейската сателитна формация Sky TV , оповестяват " Уолстрийт Джърнъл " и Фран прес.

Comcast предлага по 12,5 паунда на акция за цялата тв формация Sky, надцаквайки офертата от 10,75 английски лири за акция, която преди две години направи колоса 21st Century Fox на австралийския магнат Рупърт Мърдок за 61% от акциите на Sky, които акции обаче към момента не има, демонстрират елементи от изненадваща оферта.

Офертата е реалност, откакто участниците на финансовите пазари започнаха да залагат, че Fox ще се наложи да увеличи своята оферта, защото акциите на Sky към този момент се търгуват над миналата препоръчана цена.

Този неочакван ход от страна на Comcast е реалност, откакто в края на предходната година филмовата компания Walt Disney Co. се съгласи да купи огромна част от активите на Fox, в това число присъединяване в Sky, за над 52 милиарда $. ТВ групировката Sky се разглеждаше като изключително прелъстителен актив при сходна договорка, защото посредством него Walt Disney може да увеличи въздействието си зад граница.

От Sky отхвърлят да разяснява информацията, като на този стадий няма мнения и от страна на Fox или от Walt Disney.

Американският оператор Comcast съобщи, че е податлив да закупи цялата сателитна тв формация Sky, в това число и пакетът от акции, който към този момент се има от Walt Disney.

Офертата на Comcast също по този начин идва в миг, в който английският антритръстов регулатор разгласи, че договорката през 2016-а година за покупката от 21st Century Fox на Рупърт Мърдок на 61% от телевизионния колос Sky за 11,4 милиарда английски лири " не е в публичен интерес ".

Новината за изненадващата оферта на Comcast изстреля нагоре акциите на Sky PLC с цели 20% до техни най-високи равнища от септември 2016-а година към 13,3 паунда за акция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР