Големите звезди на Ювентус - Кристиано Роналдо, Леонардо Бонучи и

...
Големите звезди на Ювентус - Кристиано Роналдо, Леонардо Бонучи и
Коментари Харесай

Роналдо и футболистите на "Юве" спестяват на клуба близо 30 млн. евро

Големите звезди на " Ювентус " - Кристиано Роналдо, Леонардо Бонучи и Джанлуиджи Буфон, са дали своето единодушие възнагражденията им да бъдат понижени. Това оповестява италианското издание " Тутоспорт ".

Договорката е реализирана в диалог с капитана на футболния исполин - Джорджо Киелини. По този метод в касата на клуба ще се запазят близо 30 млн. евро.

Причината за постъпката на футболистите е пандемията от ковид. Италия е една от най-засегнатите страни, като записаните инфектирани досега са близо 86 500, а смъртните случаи са над 9000. Заразата наложи прекъсване на шампионата в страната, а клубовете не могат да регистрират доходи.
969 души са умряли от COVID-19 в Италия за денонощие Бързо се усилва и броят на умрелите във Франция, където чернатастатистика приближава прага от 2000 души
За това Киелини организира диалози с всичките си съотборници и управлението на отбора. Решението за понижаване на заплатите към момента не е дефинитивно, само че кардиналното единодушие на най-добре платените футболисти отворя вратата за такава стъпка. Самият капитан на " Ювентус " сега не може да тренира, защото е под карантина и се намира в хотелска стая, а със съотборниците си се свързва посредством видео-чат.

Снимка: Reuters

Тъй като Кристиано Роналдо е най-добре платеният футболист в " Ювентус " (31 млн. евро на година), при вероятно съразмерно понижение на възнагражденията, той ще би трябвало да се раздели и с най-голяма сума.
Роналдо следва образеца на сътрудника си, прави подаяние за лечебни заведения в Португалия Информацията е на авторитетния вестник AS
Според " Тутоспорт " съществува и вид играчите да се откажат напълно от възнаграждението си за месец и половина. Така Роналдо ще би трябвало да се лиши от 3,8 млн. евро.

Наскоро португалецът, който сега се е изолирал дружно с цялото си семейство в първокласна вила на родния си остров Мадейра, направи подаяние на локална болница. То включва парични средства, лекарства, защитни дрехи и съоръжение.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР