Големите вериги реагираха остро, след като държавата ги задължи да

...
Големите вериги реагираха остро, след като държавата ги задължи да
Коментари Харесай

Остра реакция на големите вериги заради задължението да продават местна продукция

Големите вериги реагираха остро, откакто страната ги задължи да оферират локална продукция.
До 50 хиляди лева санкция за комерсиалните вериги, в случай че не продават български артикули Целта е да се поддържат дребните български производители в изискванията на изключително състояние
В същото време от Българска социалистическа партия желаеха даже по-крайни дейности – веригите да оферират % родно произвеждане.

От Сдружението за съвременна търговия, в което членуват всички вериги, настояват, че постановлението на кабинета е неработещо – с тях не е извършена среща, на която да предложат ограничения за поддръжка на българските производители.
Търговските вериги: Танева може да е подвела държавното управление, чии ползи пази? Новото разпореждане давало преимущество на едни български производители пред други
„ С признатото разпореждане не се усилват българските артикули в комерсиалните вериги. С него страната единствено преразпределя пазара сред българските производители, като дава преимущество на едни производители, за сметка на други. Чии ползи пази министър Десислава Танева? “, питат в позицията от сдружението.

Пред bTV земеделският министър Десислава Танева отговори, че всички промени се вършат в отбрана на дребните, районни производители, които другояче няма да оцелеят в актуалната рецесия.
Десислава Танева за гневната позиция на веригите: Това е персонална война Готова съм да понеса всевъзможни обиди и клюки в името на оцеляването на земеделската общественост, съобщи министърът
„ В името на оцеляването на земеделската общественост мога да понеса всички обиди, те не ме впечатляват “, съобщи Танева.

Приетите към този момент ограничения за отбрана на родното произвеждане касаят единствено интервала на изключително състояние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР