Големите ученици се връщат в клас. Част от тях още

...
Големите ученици се връщат в клас. Част от тях още
Коментари Харесай

На ротационен принцип: Големите ученици се връщат в клас от февруари?

Големите възпитаници се връщат в клас. Част от тях още през днешния ден - тези, които имат на практика занимания.

Обсъжда се обаче и сюжетът за връщане на останалите от началото на февруари, само че поетапно.

В 18-то учебно заведение в София в класните стаи към този момент се върнаха учениците до 4. клас. А след междусрочната почивка, т.е. от 4 февруари, евентуално, ще се върнат и по-големите възпитаници. На този стадий обаче дефинитивно решение няма, такова се чака идната седмица.

Това, което се разисква, е връщането на огромните възпитаници да бъде на ротационен принцип. Първо в клас да влязат 7., 8. и 12. клас. След няколко седмици, евентуално две или три, да се върнат на онлайн образование, а на тяхно място в класните стаи да влязат учениците от други класове.

Окончателното решение следва и зависи от обстановката с разпространяването на вируса у нас, подчертаха управляващите след среща през днешния ден.

1/5 от педагозите са декларирали предпочитание да се имунизират, обясниха от министерство на образованието. Но описът с искащи непрестанно се актуализира, тъй че този % ще се промени. Впечатление притегли учебно заведение в ямболското село Бояджик, в което нито един преподавател не желае ваксина.

След тежък Коронавирус с затруднения учителката Златка Господинова се връща в клас. Допуска, че се е заразила на работа, в учебното заведение в село Бояджик. Въпреки това отказала ваксина, тъй като има опасения за сигурността й. „ Няма да се имунизирам, тъй като считам, че не са проучени задоволително, няма резултати “, споделя тя.

С запаси одобряват акцията всички 24 души, които работят в учебното заведение. Желаещи да се имунизират на този стадий няма, твърди директорката. Тя също е отвън листата.

" Боледувах и мисля, че имам към този момент построени антитела. Някои от сътрудниците споделиха, че на по-късен стадий ще бъдат имунизирани, други са изкарали към този момент вируса, а трети просто се чудят и решиха да не вземат участие “, изяснява директорката.

Учителката Татяна Георгиева не е боледувала, само че избира риска от болест пред имунизацията. „ Аз съм младеж, уповавам се да изкарам заболяването по-леко, в случай че се заразя. Неизвестните са прекалено много на този стадий за мен, тъй че ще изчакам “, изяснява учителката.

В учебното заведение поддържат самодейността на министерството за всеобщо тестване на учителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР