Големите щатски банки обявиха тримесечните си резултати. Днес това направиха

...
Големите щатски банки обявиха тримесечните си резултати. Днес това направиха
Коментари Харесай

Щатските банки загубиха милиарди заради COVID-19

Големите щатски банки оповестиха тримесечните си резултати. Днес това направиха от Goldman Sachs Group, Bank of America и Citi, а на следващия ден идва ред и на данните от Morgan Stanley. Вчера стаха ясни и резултатите на най-голямата банка в света JP Morgan, както и Wells Fargo.

Ето в резюме и резултатите на огромните банки в Съединени американски щати:

Goldman Sachs Group Inc

Банката регистрира 49% спад на тримесечната си облага, като това се дължи на в допълнение заделените хранителни запаси по корпоративните заеми.

Печалбата пада до 1.12 милиарда $, по отношение на 2.18 милиарда $ за година по-рано. Печалбата на акция възлиза на 3.11 $, против 5.71 $ за преди 12 месеца. Осреднените упования на анализаторите бяха за облага на акция от 3.35 $ на скъпа книга.

Приходите на банката за тримесечието остават без смяна на равнище от 8.74 милиарда $.

Bank of America

Печалбата на банката за последното тримесечие регистрира спад от 45%, след заделени хранителни запаси за 3.6 милиарда $. От Bank of America регистрират облага от 4.01 милиарда $ или 40 цента на акция, по отношение на 46 цента на акция, предстоящи от анализаторите.

Приходите възлязоха на 22.8 милиарда $. Поделението за търговия на финансовите пазари е единственото, което регистрира по-високи доходи за тримесечието. Ръстът е от 33% до 1.48 милиарда $.

JP Morgan

Банката регистрира през вчерашния ден тримесечна облага на акция от 78 цента, по отношение на 1.84 $ за сравнимия интервал на година по-рано. Печалбата възлезе на 2.87 милиарда $, което е с 69% по-малко по отношение на година по-рано.

Постъпленията на най-голямата банка в света по мярка на активите си, се намаляват единствено с 3% до 29.07 милиарда $.

Citigroup

Приходите на банката доближават 20.7 милиарда $, което е с 12% повече по отношение на година по-рано, Печалбата обаче регистрира спад от 46% и възлиза на 2.5 милиарда $.

Печалбата на акция пада до 1.05 $, против 1.42 $ за преди 12 месеца.

Банката е заделила хранителни запаси за 4.9 милиарда $. От управлението на Citigroup чакат, че при утежняване на икономическата конюнктура в страната, клиентите ѝ ще изпадат по-често в усложнения да обслужват заемите и кредитните си карти.

Wells Fargo

Банката, в която Уорън Бъфет е един от най-големите акционери, регистрира облага от единствено 1 цент на акция, по отношение на предстоящите 33 цента от пазарните наблюдаващи, интервюирани от Refinitiv.

Година по-рано банката регистрира облага от 1.20 $ на акция.

Приходите също се намаляват и възлизат на 17.7 милиарда $ за тримесечието, против 19.28 милиарда $, планувани от анализаторите. По-ниски са даже и приходите от лихви, поради по-изгодните условия по кредитирането през последното тримесечие, по отношение на година по-рано.

Слабият финансов резултат и тук се дължи на заделените хранителни запаси за 3.1 милиарда $./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР