Големите състезания и времето, прекарано с националния отбор на България

...
Големите състезания и времето, прекарано с националния отбор на България
Коментари Харесай

Йордан Йовчев: Олимпиадата през 2004 г. в Атина е един от големите ми уроци| В темпото на Кари, 22.07.2023

Големите надпревари и времето, прекарано с националния тим на България са моментите, които популярният ни гимнастик Йордан Йовчев открои като най-ценни в неговата кариера. Той описа, че по това време всички състезатели са били доста сплотени, а посред им не е имало злоба. Много от това, което изградихме ние като състезатели го изискуем на треньорския екип, безапелационен беше той.

От ранна детска възраст знаех, че желая да се занимавам със спорт. Затова и постоянно съм вървял по този път, записах се в спортното учебно заведение, с цел да имам повече време за спорт и да се развъртвам в тази посока, призна той. Спортната гимнастика постоянно е представлявала интерес за него, а първият му треньор Иван Славчев е индивидът, който първи вижда капацитета на Йордан Йовчев.

Аз бях в първи клас, а той пристигна в класа ни и избра няколко от нас, дребни момченца. Даде на баба ми една записка, а тя ме заведе в зала „ Чайка “, където видях едни хора, които вършат страхотни неща, които до този миг не бях виждал, описа Данчо Йовчев за началото на своята кариера.

През 2004 година, с помощта на ощетяването на финала на надпреварата на халки на Олимпиадата в Атина станах различим. Това обаче е и едно отчаяние, тъй като осъзнах, че няма да имам златен орден, а тогава бях в пика на силите си. Спортът обаче те приготвя за такива компликации в живота, а и по-лесно се живее, когато си дал всичко от себе си, а към този момент факторите не зависят от теб, сподели още Йордан Йовчев.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР