Големите съперници от последните години в Премиър лийг – Ливърпул

...
Големите съперници от последните години в Премиър лийг – Ливърпул
Коментари Харесай

Ливърпул и Манчестър Сити не се победиха в зрелищен мач

Големите противници от последните години в Премиър лийг – Ливърпул и Манчестър Сити, оправдаха всички упования и изиграха извънреден дуел на " Анфийлд ", само че не съумяха да се победят, откакто приключиха 1:1 в суперсблъсъка от 28-ия кръг. Този резултат остави на върха в класирането тима на Арсенал, който изпреварва мърсисайдци единствено по голова разлика.

Шампионите са на третата позиция едвам с точка по-малко. Двата тима изиграха относително равностойно първо полувреме, в което Ман Сити взе задатък с помощта на доста хитро изпълнен ъглов удар, след който Джон Стоунс се разписа в 23-тата минута. Алексис Мак Алистър изравни от дузпа в 50-ата минута, а през второто полувреме Ливърпул сътвори доста повече положения и доминираше по всеки индикатор, само че Луис Диас пропусна три чудесни обстановки, а и Щефан Ортега, който размени Едерсон, направи няколко доста положителни спасявания.

" Гражданите " обаче също можеха да стигнат до успеха, само че един път Келъхър спря Фоудън, в по-късно топката на два пъти срещаше гредите след рикошет в тялото на англичанина и след удар на Доку. В добавеното време мърсисайдци имаха съществени искания за втора дузпа за това, че Доку изрита в гърдите Мак Алистър, само че сигнал не последва. В последна сметка огромните противници не съумяха да се победят в последния конфликт в Премиър лийг сред Юрген Клоп и Джосеп Гуардиола.

Срещата бе 30-ата сред двамата. Германецът към момента има позитивен баланс в общата статистика, защото има 12 победи против 11 за Гуардиола. Що се касае до конфликтите във Висшата лига, испанецът обаче има преимущество с 5:4 победи.

През ноември Манчестър Сити и Ливърпул също направиха 1:1 на Етихад, откакто Ерлинг Холанд даде преднина на първенците в 27-ата минута, а Трент Александър-Арнолд изравни в 80-ата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР