Големите ремонти в 10 учебни заведения във Варна, заради които

...
Големите ремонти в 10 учебни заведения във Варна, заради които
Коментари Харесай

Големите училищни ремонти приключват след 6 месеца

Големите поправки в 10 образователни заведения във Варна, поради които поетапно се местят близо 7000 деца, ще приключат до края на юни следващата година. Това заяви Лилия Христова, началник на общинската дирекция „Образование и юношески дейности“ при старта на реконструкцията на детска градина „Светулка“.

С 520 000 лева от Оперативна програма „Региони в растеж“ до края на май постройката ще бъде укрепена и санирана, дворът ще бъде освежен и ще бъде построена налична среда за деца със специфични просветителни потребности. Мащабни поправки започват също в ДГ „Първи юни“, ОУ „Н.Вапцаров“, в 85-годишното ОУ „Стефан Караджа“ и в 100-годишната постройка на филиала на ОУ „К. Арабаджиев“.

В други четири образователни заведения строителните работи текат от няколко месеца. Два от обектите са пред край – ДГ „Ян Бибиян“ и СУ „Найден Геров“, чиито ученици първи ще влязат в класнитe си стаи след Нова година, добави Христова. „Ако не ни връхлети тежка зима, през януари би трябвало да приключат и ремонтите в СУ „Димчо Дебелянов“ и Първо ОУ, които се забавиха заради софтуерни особености“, разясни тя.

След въвеждането в употреба на Първо ОУ там ще бъдат командировани децата от СУ „П. Яворов“ -последното образователно заведение, включено в мегапроекта. Цялата му стойност е 16,309 млн. лева, обезпечени безплатно от европрограмата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР