Големите производители на чипове като AMD и Intel очакват да

...
Големите производители на чипове като AMD и Intel очакват да
Коментари Харесай

AMD, подобно на Intel, се надява да продаде тонове чипове за AI, но очаква приходите да се понижат

Големите производители на чипове като AMD и Intel чакат да продадат доста процесори за компютри и още повече чипове за изкуствения разсъдък. Въпреки това те чакат приходите им да се намалят през тази година, защото се опълчват на преобладаващата позиция на NVIDIA в региона на чиповете за изкуствен интелект. Както и при центровете за обработка на данни.

AMD, вторият по величина производител на процесори за компютри, направи по-слаба прогноза за приходите си за настоящото тримесечие. Тя съответства с песимистичната прогноза на Intel за пазарите на чипове за персоналните компютри и центровете за данни.

Според оповестеното във вторник изказване AMD чака приходите за първото тримесечие да бъдат към 5,4 милиарда $. Това е под междинната оценка на анализаторите от 5,77 милиарда $.

Прогнозираният брутен марж, представляващ % от продажбите, който остава след приспадане на индустриалните разноски, се чака да бъде почти 52%. Това подхожда на предходните прогнози.

Тази прогноза поражда опасения за евентуално закъснение на покупките от клиентите на главните за AMD пазари. Включително лични компютри, сървъри, игрови конзоли и програмируеми процесори.

Въпреки навлизането на компанията в доходоносната област на ускорителите за изкуствен интелект, в която понастоящем господства NVIDIA, тя към момента изостава в ранните стадии на тази агресия. Миналия месец AMD показа серията ИИ ускорители MI300, като прогнозата за продажбите на тази серия през 2024 година е за над 2 милиарда $.

След това известие акциите на AMD означиха 2% спад. В постоянната комерсиална сесия акцията на компанията се търгуваха на цена от 172,06 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР