Големите проблеми са глобални и те търсят общи решения. Общите

...
Големите проблеми са глобални и те търсят общи решения. Общите
Коментари Харесай

Кючюк: ЕС се намира на кръстопът. Мирът вече не е даденост на европейския континент

Големите проблеми са световни и те търсят общи решения. Общите решения могат да се намерят единствено когато има диалог, който е сред Европейски Съюз и останалата част на света. Това сподели евродепутатът Илхан Кючюк на проведената от него обществена полемика „ Европейски Съюз в света – къде сме през днешния ден? “ със специфичното присъединяване на сър Греъм Уотсън.

 

Греъм Уотсън е дълготраен водач на европейските либерали с богат опит в европейския парламент – той е един от поддръжниците на приемането на България в Европейски Съюз и е измежду гласове в Европа за освобождението на българските медицински сестри, арестувани в Либия.

 

Европейски Съюз се намира на кръстопът. Кръстопътят на съюза показва две направления – дали да продължим по посока на задълбочаване промените в границите на тези 27 страни или да погледнем по-смело към политиката на разширение, сподели Кючюк. По думите му това не е елементарен избор нито за обществата, които се причисляват, нито за тези, които обичайно пазят европейските полезности. Това е избор, който изисква тежки политически решения, уточни Кючюк.

 

Според него е нужна промяна в границите на Европейския съюз. Реформа в границите на съюза е нужна, тъй като Европейски Съюз в сегашния миг демонстрира своята неефективност от позиция на личните ни жители и редица рецесия – продоволствена, енергийна, рецесия в Европейски Съюз по разбиране на концепцията за продължаващо разширение, уточни Кючюк.

 

По думите му последните две огромни рецесии са посочили, че Европейски Съюз е кадърен да се оправя самичък против провокациите. Дефицитите демонстрираха, че съюзът не може да разчита на външни сили, а би трябвало да разчита на личните си умения,коментира още Кючюк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР