Големите парламентарно представени партии няма да останат без пари дори

...
Големите парламентарно представени партии няма да останат без пари дори
Коментари Харесай

ГЕРБ държи на влог 23 млн. лв., а БСП и ДПС – по 6 млн. лв.

Големите парламентарно показани партии няма да останат без пари даже партийните дотации напълно да пресъхнат, излиза наяве от годишните им финансови доклади за 2018 година, оповестени на страницата на Сметната палата.

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не престават да икономисват в банки милиони левове от държавната дотация. От орязването на държавния трансфер обаче най-вече ще пострадат левицата и Движение за права и свободи, които имат основни разноски, съвсем равни на бюджетната инжекция. При ГЕРБ разноските са с към 30% по-ниски от дотацията, сочат сметките.

По-малките парламентарни партии също държат в банки по няколко милиона лв., като се изключи " Атака ", която държи към 1 млн. лева в брой.

Влогът на ГЕРБ надвишава 23 млн. лева

Най-богатата партия несъмнено е ръководещата ГЕРБ. В края на 2018 година тя разполага с 23.2 млн. лева на влог, видно от годишния ѝ финансов доклад. За съпоставяне, година по-рано ГЕРБ е имала 17.2 млн. лева, което значи, че единствено за година тя е икономисала спомагателни 5 милиона лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР