Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде

...
Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде
Коментари Харесай

Стефан Янев: Няма да чертаем червени линии и да дълбаем червени ровове

" Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са българските гласоподаватели. Големите началници са в Кула, Каспичан, Малко Търново, Петрич и Добрич. Ние би трябвало да чуваме гласа на българските жители и да работим за тях, за техния интерес. Ако Виктор Орбан прави това – слуша гласа на унгарските жители и се преценява с тях, значи това са и неговите началници. "
Този коментар направи пред БНР водачът на партия " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев.

Дефицитът ни е, че не уплътняваме добре участието ни в Европейски Съюз и НАТО, не участваме в тези организации пълнокръвно и пълноценно, безапелационен е Янев.

" Трябва да извлечем най-хубавия смисъл, интерес на страната и изгода за страната от участието ни в тези организации. Ако приемем, че Орбан прави това за Унгария и унгарския народ, нямам нищо срещу да бъда оприличаван на Орбан. И ще търсим сходен вид политика за осъществяване и в българската реалност. "

Във връзка с връзките на неговата партия с Политическа партия отсега нататък Стефан Янев заявява, че бъдещото присъединяване на неговата партия във всички типове ръководство ще бъде " без чертаене на червени линии и без дълбаене на червени изкопи ".

" В политиката всичко е допустимо, само че при ясни правила и транспарантна процедура, тъй че жителите да знаят какво се случва. За да няма обвинявания, че се основава следващото подмолно съглашение. 30 години се опитваме да вършим едно и също и чакаме друг резултат. Мисля, че е време да вършим по-различни неща ", акцентира експремиерът в предаването " Поритически НЕкоректно ".

Според него енергийната сигурност на страната е измежду най-големите провокации освен на длъжностен, само че и на постоянен кабинет, а снабдяването с газ би трябвало " да бъде преференциално за всички нас " – би трябвало да имаме обезпечени количества на рационална цена.

Нито служебно държавно управление, нито което и да е друго ръководство " обича да му се вменяват тези, концепции за ръководство, да се менторства ", счита някогашният длъжностен министър председател.

По думите му е рано е да се дават оценки дали служебният кабинет се държи реваншистки или прагматично.

Запитан би трябвало ли служебното държавно управление да направи проверка на предходното, Стефан Янев уточни, че " при цялата палитра от проблеми за решение евентуално няма да имат време за проверка ".

" Ако могат, ще създадат. Ако не могат, ще се опитат да решат проблемите на всекидневието. Понякога няма опция за проверка в цялостния смисъл, само че въпреки всичко се прави начален разбор на положението. Той е отправната точка, от която се гради по-нататък. "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР