Големите кораби трябва да пътуват с по-малък товар, докато нивото

...
Големите кораби трябва да пътуват с по-малък товар, докато нивото
Коментари Харесай

Панамският канал пресъхна, загубите са за милиони

Големите кораби би трябвало да пътуват с по-малък товар, до момента в който равнището в Панамския канал се възстановява. В числа това значи загуби минимум за 15 милиона $ в кратковременен проект, осведоми Българска национална телевизия. Карлос Варгас, вицепрезидент на Управлението на Панамския канал: „ В историята на канала това е най-сухият сезон. Климатолозите са безапелационни - повода е Ел Ниньо. Феномен, който се образува от стоплянето на океана. В някои региони Ел Ниньо предизвиква суша, а в други - наводнения ”.

Стийв Пейтън, шеф на стратегия за климатични проучвания: „ Това, което следим в Панама, е периодично повтаряне на рискови метеорологични условия ”. През последните 20 години в региона са били регистрирани 9 от 10-те най-мощни стихии. А в интервала от 2014-та до 2016-а годините са били с най-продължителни суши.

Панамският канал е изкуствено прекопан канал и е от главните търговски направления в света. Свързва Тихия океан с Атлантическия океан и разделя Северна от Южна Америка. Обявен е за едно от Седемте чудеса на модерния свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР