Големите компании, предоставящи коли под наем, се противопоставят на новите

...
Големите компании, предоставящи коли под наем, се противопоставят на новите
Коментари Харесай

Американската Turo конкурира големите рент-а-кар компании с нов бизнес модел

Големите компании, предоставящи коли чартърен, се опълчват на новите платформи за споделен транспорт

Още по тематиката
4+1 | Еманюел Макрон за изкуствения разсъдък, новия CEO на Uber и за какво основателят на like бутона напусна Фейсбук

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
1 апр 2018
Uber продава бизнеса си в Югоизточна Азия на Grab

Американската група придобива 27.5% в Grab в подмяна и на интервенциите на UberEats в района
28 мар 2018
Nissan възнамерява да продава 1 млн. електрическия автомобил годишно до 2022 година

Автомобилният колос е окуражен да изпревари съперниците си в сектора
28 мар 2018
Завръщането на Травис Каланик

Бившият основен изпълнителен шеф на Uber сътвори нов капиталов фонд и към този момент купува първата си компания
22 мар 2018 Динамично изменящият се пейзаж на транспортния бизнес мина през голям брой правосъдни разногласия и земетресения, откакто статуквото на титаните в транспортната промишленост като таксиметровите компании и компаниите за отдаване на коли чартърен беше застрашено от стартъпи с съвременни хрумвания. Акцентът в бранша в последно време се измества от транспорта против възнаграждение към наемането на кола. И Turo – компания за споделен транспорт, оперираща съгласно модела на Airbnb, от години е въвлечена в правни разногласия с фирмите за коли чартърен, споделя The Washington Post.

Моделът Turo

Докато обичайният модел допуска наем на кола от особено избрани за това места, услугата на Turo работи на напълно друг принцип и цели да максимизира и оправдае притежанието на персонален автомобил. Закупуването на кола постоянно се оказва сложна задача за семействата и в множеството случаи изисква заеми. Наред с това поддръжката е спомагателна тежест, а и постоянно колите не се употребяват в няколко следващи дни заради една или друга причина.

Именно това цели да промени Turo. Платформата на компанията основава опцията всеки собственик на автомобил да си направи регистрация и надлежно да даде колата си за несъмнено време на искащи.

" Механизмът на работа на платформата е извънредно елементарен, а цените са доста по-достъпни от тези на фирмите за коли чартърен ", изяснява пред Post Джон Норис, който употребява Turo. Процесът стартира с регистрация в платформата, която обезпечава нужните документи за сигурност и чрез която се обезпечава връзката сред притежателя и наемателя. Единственото, което се изисква от Норис, е да посрещне клиентите си и да им даде ключовете. А преимуществата на този модел са осезаеми. На първо място потребителите заобикалят превоза до компанията за коли чартърен. Наред с това на клиентите им се икономисва време от попълване на документи, могат да избират сред целия голям набор от коли и най-много услугата е доста по-евтина от наемането на автомобил (средно към 10 $ според от автомобила).

Правна борба

Turo към този момент има над 200 хиляди консуматори, които отдават колите си чрез платформата на компанията, само че за момента за стартъпа не се отнасят избраните законови условия, използвани за фирмите за коли чартърен като Hertz и Enterprise. Без да изчакват самосезирането на регулаторните органи, фирмите, предоставящи коли чартърен, са уведомили Федералната комисия по търговия на Съединени американски щати и данъчните органи за възможни нарушавания. От фирмите даже са предложили съответни законодателни ограничения, които, в случай че бъдат признати като закони, ще приравнят платформите за споделен транспорт към фирмите за коли чартърен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР