Големите коледни разпродажби в търговските центрове ще бъдат с 25%

...
Големите коледни разпродажби в търговските центрове ще бъдат с 25%
Коментари Харесай

Търговските центрове се подготвят за 25% спад на оборотите на Черния петък

Големите коледни разпродажби в комерсиалните центрове ще бъдат с 25% по-слаби тази година спрямо 2019 година Това демонстрират прогнозите на американската маркетингова компания ShopperTrak, представена от CNBC. Анализът сочи, че оборотите на моловете ще бъдат сред 22% и 25% по-ниски по време на последните шест седмици от годината, които всекидневно са най-силни заради коледното извършване на покупки. 

„ Черният петък – последният петък от ноември – в който публично се дава старт на огромното коледно извършване на покупки, нормално носи два пъти повече доходи на търговците от Супер съботата. Тази година обаче ще бъде друго “, разяснява Браън Филд шеф на ShopperTrak. „ Супер съботата “ е последната събота преди Коледа, в която всекидневно се купуват подаръците в последния  миг.

Тази година обаче търговците започнаха да провеждат празнични пазарувания, съпроводени с понижения, по-рано през годината, което ще редуцира концентрацията на покупко-продажби към Черния петък. Най-големият търговец в онлайн пространството Amazon да вземем за пример разгласи, че ще организира Прайм дей с отстъпки за своите клиенти в уикенда на 13-14 октомври. Това предизвика други огромни търговци на дребно като Home Depot, Best Buy и други да провеждат покупко-продажби с отстъпки по същото време.

Според разбора 10-те най-оборотни дни от коледното извършване на покупки ще привлекат 34% от всичките покупко-продажби  до края на годината. За съпоставяне през предходната година по време на тези 10 дни се правиха 47% от покупко-продажбите.

Въпреки това общата сума на изхарчените пари по време на коледното извършване на покупки ще бъде по-голяма от миналогодишната. Според прогноза на одиторската компания Deloitte оборотът  ще възлиза на 1,15 трлн. $ в интервала ноември-януари, което ще е с 1,5% повече в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Основната причина за това ще е забележителният растеж в онлайн покупките - те ще се усилят 30% до 940 милиарда $, при единствено 8% растеж през предходната година, демонстрират калкулации на Salesforce.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР