Големите коалиции са много трудни за балансиране и ако не

...
Големите коалиции са много трудни за балансиране и ако не
Коментари Харесай

Даниел Митов: ГЕРБ няма да се примири с оставането на Бойко Рашков начело на МВР

Големите обединения са доста сложни за балансиране и в случай че не се изработят деликатно, има голям късмет да станем очевидци на грозни подиуми и неефективно ръководство - изключително, когато президентството се кани да прекрачи границите на конституцията и на законово открития ред. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Митов упрекна президента Румен Радев, че се намесва директно в назначенията в бъдещото държавно управление и оказва напън върху договарящите политически партии.

" Очевидно е, че президентът желае роля в този кабинет, който се сформира сега и най-вероятно ще бъдат оставени някои от служебните министри от служебните му кабинети. Това може да не е нарушаване на конституцията, само че когато президент по време на едно постоянно ръководство стартира да работи през министри, които са били от неговите кабинети - тогава е проблем. " - съобщи Митов.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че партията няма да се помири с оставането на Бойко Рашков отпред на Министерство на вътрешните работи. По думите му Рашков е човек, който идва от далечно и мракобесно минало, служи си с похватите на остарялата Държавна сигурност и е направил купища нарушавания по време на предизборната акция.

Даниел Митов сложи под подозрение и престижа и опциите на Кирил Петков да наложи посоката на ръководство, която желае, на останалите партии в възможната коалиция. Според заместник-председателя на ГЕРБ това ще е изключително мъчно изключително, в случай че всяка партия поеме ръководството на настрана министерство и избере сама екипа си там.

" Хубаво е да заложат на рационалната смяна, а не на фантазии и неизпълними обещания. " - посочи още Митов.

Той посочи, че не е оптимист по отношение на концепцията за основаването на Министерство на държавните сдружения, което да сплотява държавните предприятия. По думите му това е още едно доказателство, че наближава ляво ръководство.

ГЕРБ ще е градивна, само че мощна съпротива, която ще следи доста деликатно дейностите на ръководещите, сподели още Митов. Според него най-големият проблем на българската политика е нейната деидеологизация.

" Има избрана лява вълна в Европа, тя е в огромна степен и позеленяла също - червено-зелена е. Зеленият уклон е новата рационална химера, която левите са си припознали като следващото упражнение, с което да трансформират действителността. Десницата би трябвало да се опълчи на това и е естествено, че това ще се случи. " - сподели Даниел Митов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР