Големите ИТ корпорации се противопоставят на въвеждането на мита върху

...
Големите ИТ корпорации се противопоставят на въвеждането на мита върху
Коментари Харесай

ИТ бизнесът в САЩ предупреди за поскъпване на лаптопите

Големите ИТ корпорации се опълчват на въвеждането на мита върху таблети и преносими компютри - ще обиден преди всичко потребителите

Цените на преносимите компютри и таблетите в Съединени американски щати ще се повишат с най-малко 21% в кратковременен проект (снимка: CCO Public Domain)

Новите мита върху вноса от Китай , наложени от администрацията на Доналд Тръмп, ще предизвикат внезапно повишаване на цен ите на мобилните компютри, настояват специалисти от Dell, Microsoft и други ИТ компании. Жертви на тази политика ще се окажат американците, които ще би трябвало да харчат повече пари за нови преносими компютри и таблети.

Най-големите американски ИТ корпорации се опълчиха на въвеждането на мита върху таблетите и преносимите компютри, внасяни в Съединени американски щати от Китай. Dell, HP, Intel и Microsoft показаха противоречие с предлагането на президента Доналд Тръмп, което планува общият размер на митата върху китайските артикули, включително преносими компютри и хибридни таблети, да доближи 300 милиарда $.

Според Ройтерс, позицията на корпорациите се споделя от Асоциацията за потребителски технологии (CTA). Тя счита, че цената на мобилните компютри след въвеждане на митата ще се усили със 100% възможност, а нейните специалисти правят оценка какъв брой мощен ще бъде този напредък.

Прогнозите сочат, че политиката на Тръмп във връзка с Китай и стоките, внасяни от тази страна, ще докара до повишение на цените на преносимите компютри и таблетите с най-малко 21% в кратковременен проект. С други думи, междинната цена на преносим компютър на американския пазар ще се усили с към $120, а междинната цена на таблет-трансформър – с 50 $.
още по тематиката
Политиката на Тръмп не планува обезщетения за потребителите. Администрацията на американския президент не дава отговор към този момент на митинга на ИТ корпорациите.

Dell, HP, Intel и Microsoft разгласиха взаимно изказване в интернет, в което се споделя, че въвеждането на мита върху внасяните преносими компютри от Китай неизбежно ще засегне американските консуматори и производители, само че не и самия Китай. Това ще ще докара до увеличение на цените на преносимите компютри и таблетите, вследствие на което на първо време ще пострадат самите консуматори, чиито разноски за компютри ще се усилят.

ИТ бизнесът чака също продажбите на портативни компютри да паднат и фирмите да изгубят забележителна част от приходите и облагите си.

Мнението на квартета от световноизвестни ИТ корпорации може да се смята за обективно, тъй като дружно те заемат 52% от пазара на преносими компютри и хибридни таблети. Според Ройтерс, главната причина за техния „ митинг ” е вероятното повишаване на цените на продуктите им.

Негативното въздействие на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай върху ИТ фирмите беше предсказано още при започване на юни 2019 година от създателя на английския холдинг ARM – Херман Хаузер. Неговата прогноза не касаеше вносните мита, а глобите против Huawei, които Тръмп употребява като лост за напън върху Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР