Големите испански компании започнаха да въвеждат забрани и ограничения за

...
Големите испански компании започнаха да въвеждат забрани и ограничения за
Коментари Харесай

Испански компании забраняват на служителите си да ползват ChatGPT

Големите испански компании започнаха да вкарват забрани и ограничавания за своите чиновници по повод потреблението на чат-бота ChatGPT, заяви вестник „ Ел Мундо “.

По информация на изданието огромните компании бързат да разработят правила за потреблението на ChatGPT поради опасения за теч на информация и на появяването на неточности. „ Има огромна възможност информацията, получена благодарение на този инструмент, да съдържа неточности или да бъде неточна “, цитира вестникът известието на една от фирмите, разпратено до нейните чиновници.

Телекомуникационната компания Telefonica, една от най-големите финансови институции в страната BBVA и бизнес групата Red Electrica потвърдиха, че са забранили или лимитирали потреблението на ChatGPT измежду своите чиновници. Няколко други огромни компании разпратиха до своите чиновници рекомендации за работа с този и сходни на него принадлежности. Други компании създават или работят по протоколи, гарантиращи безвредното потребление на изкуствения разсъдък.

По-рано Испанската организация за отбрана на персоналните данни реши да стартира авансово следствие против компанията OpenAI, която е разработчик на чат-бота, „ поради допустимо нарушение на разпоредбите “. Очаква се през днешния ден министър председателят Педро Санчес да се срещне в Мадрид с генералния шеф на OpenAI Сам Олтмън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР