Големите икономики в Западна Европа започнаха да изпитват затруднения през

...
Големите икономики в Западна Европа започнаха да изпитват затруднения през
Коментари Харесай

Защо хората в Източна Европа започнаха да пестят повече?


Големите стопански системи в Западна Европа започнаха да изпитват усложнения през първите седмици след началото на съветската военна инвазия в Украйна, само че някои страни в източната част на континента към момента изживяваха стопански взрив на фона на нарастване на заплатите с двуцифрени темпове и великодушни държавни помощи. Това към този момент не е по този начин, осведоми Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Рязкото понижение на продажбите на дребно и ограничението на потребителското доверие демонстрират, че рецесията с повишаващите се разноски за живот е обхванала и източната част на Европа, отбелязва организацията. 

Хората се сблъскват с двуцифрена инфлация, която " изяжда " приходите им на фона на повишаването на храните с 15 до 22 % и повишението на разноските за сила.

Семейства в доста страни от Източна Европа започнаха да стягат коланите. Поляци си вземат по-кратки отпуски, а чехи си търсят втора работа и посещават по-рядко заведения за хранене, с цел да пестят. В Унгария, където през юни цените на храните скочиха с 22,1 % на годишна основа, хората се лимитират, когато пазарят в магазините за хранителни артикули или при покупките на дълготрайни артикули. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР