Големите икономически играчи трябва да направят усилия, за да спрат

...
Големите икономически играчи трябва да направят усилия, за да спрат
Коментари Харесай

Министър Лорер и Мария Габриел предлагат да инвестираме във водород, за да постигнем енергийна независимост


Големите стопански играчи би трябвало да създадат старания, с цел да спрат измененията в климата. В това отношение Европа води. Целта ни е до 2030 година нашите излъчвания от въглероден окис да са на половина. Отговорът на това изпитание включва понижава на търсенето на сила на половина, по този начин и ограничения по позеленяването на предлагането на силата. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа по време на разкриване на форума " Бъдещето на водорода в България ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ За страдание в Европа избухна война. Тя подтиква Европейски Съюз да стартира една напълно нова територия, а точно енергийната самостоятелност на целия континент. Целта е освен да имаме по-екологично чист континент, само че да имаме и енергийна суверенност “, акцентира той.

„ В кратковременен проект изисква към момента фосилни горива, само че това, което ни събира тук са средносрочният и дълготрайният проект за това по какъв начин Европа намира заместващи енергийни източници. ВЕИ, за които от дълго време се приказва, ще бъдат възприети в стопанската система с доста по-голяма скорост “, призна министър Лорер.

„ Новото гориво, което се задава и което държи в себе си обещанието Европа да стане самостоятелна е водородът. Водородът е нещо ново и той крие доста незнайни. Макар потребността от него да е огромна, софтуерната подготвеност на предприятията не е там. Затова е извънредно значимо Европа и България да влагат съществени средства в създаването на технологии, взаимно с академията и бизнеса, тъй че оптимално бързо да достигнем подготвеност за заместващо гориво за нашата стопанска система “, предлага министърът на нововъведенията и растежа.

Лорер направи и базови планове на разноските, които ще са нужни, да се построи атомна инфраструктура в Европа. „ Между 20 и 40 милиарда лв. за тръби и 11 милиарда евро за предпазване на водород под разнообразни форми “, стана ясно от думите му.

Темата за методите за ускорение на производството и потреблението на водород в енергийните ни системи е по-актуална от всеки път. За да подсигуряваме надеждното произвеждане и доставка в Европа, е доста значимо в този момент да подпомогнем трансформацията към по-устойчива стопанска система. Затова водородът за Европа ще играе основна роля за бъдещата енергийна самостоятелност на Европейски Съюз и за постигането на въглеродна индиферентност. Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, която също взе присъединяване във форума " Бъдещето на водорода в България ".



„ Присъединявам се към апела на министър Лорер, че през днешния ден повече от всяко би трябвало да използваме всички вероятни принадлежности, с цел да ускорим прехода от въглеродна енергетика “, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР