Големите губещи от тази сглобка не са нито ГЕРБ, нито

...
Големите губещи от тази сглобка не са нито ГЕРБ, нито
Коментари Харесай

Евелина Славкова: При ПП-ДБ често се наблюдава двуличие – реагират както им е по-изгодно

Големите губещи от тази сглобка не са нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи, а това са ПП-ДБ, разяснява пред БНР социологът от „ Тренд “ Евелина Славкова.

Тя акцентира, че ще употребява мощна дума, само че при ПП-ДБ постоянно се следило „ лицемерие “.

„ Пресен образец – рецензиите в София против проруски позиции на съперници като Ваня Григорова, а в този момент се търси поддръжка от нея. За 3 години свикнахме, че реагират на другите обстановки по друг метод съгласно това кое им е по-изгодно “, сподели анализаторът.

Тя даде образец и с нежеланието на партиите да се разрешава още веднъж на президента да ръководи със служебни кабинети.

„ И това бяха заварката и опцията заварката да наподобява що горе задоволително пред обществото. Тренд мери 22% поддръжка към този кабинет, което е извънредно ниско. Говорейки си за лицемерието на ПП-ДБ да напомним, че „ смяната “, Кирил Петков и Асен Василев станаха политици с помощта на президента и взеха от неговата легитимност в доста огромни количества, с цел да може в последна сметка да завоюват изборите. Той ще продължи да бъде опрощение “, заключи Славкова.

От вота на съмнение печелят и държавното управление, и опозицията, счита тя.

Според Славкова е доста мъчно да се разбере за какво е " тази непрекъсната война с ДАНС и настояването на оставки ":

„ Разклащането на институции, влизането в спор сред институции в обстановка, която не наподобява розово освен в България, само че и отвън нея, считам, че по скоро ще изгубят ръководещите, в сравнение с ще завоюват. Не слушам причини за какво желаеме да махнем този човек – тъй като е назначен от президента не е мотив “.

Коалицията е извънредно разтърсена, само че нито една от политическите сили, част от нея, няма да даде обратно, тъй че да я счупи дефинитивно, изрече мнението си социологът и добави:

„ Нито една от политическите сили не вижда някаква облага в политически проект от това държавното управление да си отиде. Колкото и разтърсено и несигурно да наподобява, толкоз по-дълго считам, че то ще успее да издържи “.

По думите ѝ е обикновено ГЕРБ да не поддържа бюджета, тъй като след ротацията точно те ще би трябвало да го извършват. Според нея ще има корекции в проектобюджета сред първо и второ четене.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР