Големите германски туроператори TUI, DER Touristik, FTI и Alltours не

...
Големите германски туроператори TUI, DER Touristik, FTI и Alltours не
Коментари Харесай

Германските туроператори пренебрегнаха България

Големите немски туроператори TUI, DER Touristik, FTI и Alltours не оповестиха интерес на туристите към България за идния летен сезон по време на най-голямата туристическа борса в света – ITB в Берлин, която се организира онлайн и завърши през вчерашния ден. Четирите концерна възнамеряват да стартират сезона с Майорка, Испания за великденски празници. Те се надяват Германия да анулира предизвестието за пътешестване до острова допустимо най-скоро, където има доста ниско равнище на инфектирани с COVID-19 (под 50 на 100 000 души), заяви Travelnews.

Изпълнителният шеф на TUI Германия Марек Андришак съобщи на ITB, че възнамеряват да стартират полети до островите Крит, Родос, Кос в Гърция и остров Мадейра (Португалия) в средата на април, а до Турция най-късно при започване на май. Концернът ще залага най-вече на вътрешните пътувания в Германия. Според TIU, Испания е най-популярната им дестинация, следвана от Гърция, Турция и Италия. Марек Андришак чака почиващите да бъдат задължени да вършат проби преди да излязат в чужбина тази година.

DER Touristik регистрира възходящи резервации и най-силно търсене към Турция, Гърция и Майорка. „ Тази година ще бъде на резервации в последния миг “, разяснява Свен Шикарски, шеф в концерна. Alltours и FTI също залагат най-вече на Майорка и Испания. Но имат още записвания за Канарските острови, Дубай, Малдивите, Гърция и Турция.

„ Няма развиване в позитивна посока за записвания към България. Интерес има, само че действителни резервация няма. България няма да е първата дестинация, за която ще се сетят германците, само че в хода на записванията, страната ни ще си получи съответните клиенти “, разяснява пред TravelNews Калин Сутев, представител на DER Touristik в България, в която група влиза и туроператорът ITS. България е в алената зона за пътувания в Германия и до началото на сезона би трябвало да се постараем да бъде извадена, с цел да имаме туристи от там, сподели той. За задачата страната би трябвало да вземе съществени ограничения и да покаже пред мониторинговите служби на Германия, че сме безвредна зона. Необходимо е да има зелени коридори, имунизиран личен състав, инфраструктура за тестване на туристите и благоприятни условия за вдишване на заболели туристи от лечебните заведения около Черноморието. В тази посока за представянето си като безвредни дестинации най-усърдно работят към този момент Турция, Гърция, Кипър и Хърватия. „ Ако не създадем нищо, ще останем в зоната на несигурните страни като предходната година. От това ще се възползват нашите съперници “, акцентира Калин Сутев.

DER touristik са заложили чартърната стратегия до Варна и Бургас да тръгне към 1 май, само че действително се чака към 15 май. Полетите са заложени на хартия, само че са празни все още. Планиран е 65% от размерът на чартърите през 2019 година, което е към 75 000 седалки.

Представителите на немските туроператори у нас са изпратили писмо до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и до министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов да бъдат взети незабавни ограничения. Премиерът Бойко Борисов също разпореди тази задача на министрите през вчерашния ден и се чака другата седмица да бъде разгласен проект за летния сезон в България.

„ За страдание България не бяхме посочени измежду водещите дестинации на туристическата борса ITB в Берлин. Личното ми мнение е, че ни е доста слаба рекламата и нямахме показване на високо равнище. Водещи са Майорка, Гърция и Турция “, разяснява Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара. Според него основно за сезон 2021 година ще бъде рекламирането на дестинациите като сигурни, ясните правила за достъп, улеснените процедури за имунизирани и преболедували. „ Много съм щастлив, че най-сетне и в България ще изготвим правила. Веднъж написани и обявени, техният резултат ще е забележим незабавно в резервациите “, акцентира той. По думите му ще са доста значими позитивните сигнали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР