Големите държави от Европейския съюз искат да се подпишат под

...
Големите държави от Европейския съюз искат да се подпишат под
Коментари Харесай

Германия иска Европа да участва в Един пояс – един път на Китай като група

Големите страни от Европейския съюз желаят да се подпишат под меморандум за съгласие по отношение на самодейността " Един пояс - веднъж " като група, а не самостоятелно . Този коментар направи икономическият министър на Германия Петер Алтмайер, представен от " Ройтерс ".

Европейските страни като цяло алармират, че са склонни да вземат участие в програмата на Китай за възобновление на остарелия Път на коприната, който би трябвало да свърже Азия с Европа и Африка. Но основни страни като Франция и Германия декларират, че в подмяна Китай би трябвало да усъвършенства достъпа на задгранични компании до китайския пазар и да подсигурява почтена конкуренция.
 „ Един пояс – един път” не е частен клуб, разгласи Си Дзинпин пред 37 международни водачи
„ Един пояс – веднъж ” не е частен клуб, разгласи Си Дзинпин пред 37 международни водачи

Си Дзинпин публично откри форума " Един пояс - веднъж "

През март Италия стана първата страна от Г-7 , която поддържа самодейността на Китай.

Алтмайер разяснява, че Германия, Франция, Испания и Англия са посочили през днешния ден на форума " Един пояс - веднъж " в Пекин, че болшинството страни членки на Европейски Съюз са обединени във вярата си, че " ние можем да осъществим нашите позиции единствено дружно ".

В огромните страни от Европейски Съюз ние сме съгласни, че не желаеме да се подписваме под никакви двустранни меморандуми , а дружно да създадем нужните съглашения сред Европейската икономическа зона и икономическата зона на Китай, отговори немският министър, откакто беше запитан дали Германия ще се подпише под сходно двустранно съглашение като Италия.

Министърът сподели още, че е обнадежден от обещанието на китайския водач Си Дзинпин да се стреми към свободна търговия, мултилатерализъм и резистентност като част от " Един пояс - веднъж ".
 Китай калибрира
Китай калибрира " Един пояс-един път " и го пази от рецензии

Съединени американски щати се притесняват от непрозрачни практики на финансиране и неспазване на интернационалните правила и стандарти

" Ние ще приемем това заричане на съществено " и ще отправим предложение по какъв начин да реализираме тези цели в Азия и Европа, продължи Алтмайер.

По думите му Китай по едно и също време е сътрудник и съперник , Европейски Съюз би трябвало да дефинира ползите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР