Големите британски групи супермаркети са извикани на среща с представители

...
Големите британски групи супермаркети са извикани на среща с представители
Коментари Харесай

Британското правителство иска среща с търговските вериги заради празните рафтове

Големите английски групи супермаркети са извикани на среща с представители на държавното управление, с цел да бъде разисквана обстановката с празните лавици за плодове и зеленчуци в магазините в миг, когато дефицитът на артикули за салата в страната навлиза в трета седмица, заяви министерството на околната среда, храните и селските региони, представено от Ройтерс. Министърът на храните и земеделието Марк Спенсър ще се срещне с шефовете на огромните английски магазини по-късно през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Миналата седмица най-големият английски търговец на хранителни артикули " Теско " (Tesco) последва съперниците си " Асда " (Asda), " Морисънс " (Morrisons) и " Алди " (Aldi) в налагането на ограничавания за покупка на домати, краставици и чушки, откакто доставките бяха наранени от нарушавания в развъждането и събирането на реколтите в Южна Европа и Северна Африка заради нетипични метеорологични условия. 

Кризата се изостри от по-малкото произвеждане през зимата на оранжериите във Англия и Холандия заради високите разноски за сила и обществените медии са цялостни със фотоси на празни лавици за плодове и зеленчуци в супермаркетите.

Спенсър сподели, че рецесията е посочила какъв брой подвластна може да бъде Англия от избрани търговски пътища за някои типове храни.

" Знам, че семействата чакат свежите артикули, от които се нуждаят, да бъдат на рафтовете, когато отидат за седмичното си извършване на покупки в супермаркетите. Ето за какво взех решение да се обадя на шефовете на супермаркетите, с цел да схвана какво вършат, с цел да бъдат рафтовете още веднъж заредени и да очертаем по какъв начин може да бъде избегнато повтаряне на обстановката ", сподели той в изказване. 

Миналата седмица Терез Кофи, министър на околната среда, храните и селските въпроси, предизвести, че дефицитът може да продължи до още един месец.

Тя беше необятно осмивана, откакто сподели, че британците, които не могат да се снабдят със зеленчуци за салата, биха могли вместо това да помислят за ряпа.

Търговците на дребно са уверени, че проблемите произтичат от слабите добиви на континента и в Северна Африка, както и че доставките ще се подобрят през идващите дни или седмици. От друга страна Националният съюз на фермерите (NFU) съобщи, че дефицитът на някои плодове и зеленчуци в супермаркетите в Обединеното кралство може да се окаже единствено " върхът на айсберга ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР