Големите американски технологични компании Meta, Google и Amazon са натрупали

...
Големите американски технологични компании Meta, Google и Amazon са натрупали
Коментари Харесай

Meta, Google и Amazon са натрупали глоби от 3,4 млрд. евро от ЕС от 2021 г. насам

Големите американски софтуерни компании Meta, Гугъл и Amazon са натрупали санкции от 3,4 млрд. евро в Европейския съюз от 2021 година насам за нарушение на Общия правилник за отбрана на данните (GDPR), който влезе в действие през май 2016 година, предава. 

Meta, притежателят на Фейсбук, Instagram и WhatsApp, до момента е най-наказваната компания, изключително откакто тази седмица Ирландия я глоби с 1,2 млрд. евро, което е най-голямата санкция, налагана в миналото в Европа за нарушение на поверителността.

Брюксел към този момент уведоми групата, учредена от Марк Зукърбърг през 2020 година, че нарушава регулациите, като изпраща данни на европейски консуматори в американски центрове, защото те не съблюдават ограниченията за отбрана, нужни за този вид информация. Въпреки че през 2021 година Съдът на Европейски Съюз даде глътка въздух на софтуерните компании, като разгласи Privacy Shield за недействителен за интернационалните прехвърляния на данни към Съединени американски щати, санкциите се умножиха и Meta не беше изключение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР