Големи технологични компании като Google и Amazon, които вече обявиха

...
Големи технологични компании като Google и Amazon, които вече обявиха
Коментари Харесай

Google и Amazon разбраха, че не може просто да съкратят хиляди от своите служители в Европа, както направиха в САЩ

Големи софтуерни компании като Гугъл и Amazon, които към този момент оповестиха всеобщи съкращения в Съединени американски щати на чиновници, в този момент схващат какъв брой мъчно е да създадат същото с лека в Европа.

Докато в Америка фирмите могат да разгласят огромни съкращения на работни места и да освободят стотици, в случай че не и хиляди служащи в границите на месеци, в Европа всеобщите съкращения измежду софтуерните компании са в застой поради отбраните, които са в действие, които вършат на практика невероятно уволняването на хора в някои страни без предварителни съвещания със експерти.

Alphabet момента води договаряния във Франция за понижаване на броя на чиновниците посредством непринудено овакантяване, като предлага компенсации, които се надява да са задоволително великодушни, с цел да накарат чиновниците да изоставен непринудено, написа Bloomberg.
 Amazon стартира най-големите съкращения на личен състав в историята на компанията
Amazon стартира най-големите съкращения на личен състав в историята на компанията

Американският онлайн търговец на дребно има намерение да уволнени 10 000 души

Amazon се е опитал да накара някои мениджъри да подадат оставка, като е задържал заплатата за една година и е дал отпуск на напускащи чиновници, тъй че техните акции да могат да бъдат добити и изплатени като бонуси, съгласно източници на изданието.

Франция и Германия се славят с едни от " най-силните " трудови закони в Европейски Съюз.

Ето за какво освобождението на чиновници се трансформира в нескончаем развой, който включва събиране на информация, договаряния и опция за обжалване.

Гугъл призна за компликациите, които изпитва и добави, че не възнамерява използване на съкращения в Румъния, Гърция или Австрия.

В Париж Гугъл има към 1600 чиновници. Според чиновник на компанията управлението е дало да се разбере, че никой няма да бъде изпъден.

В други страни, като в Обединеното кралство да вземем за пример, отбраната на служащите не е толкоз сериозна, почти 500 от 8000 чиновници на Гугъл ще би трябвало да си тръгнат от компнанията.

Същото важи и в Дъблин, където синдикатите настояват, че Гугъл възнамерява да изгони 240 чиновници. В Цюрих синдикатите чакат броят на съкращенията да бъде към 200.

Около 170 000 чиновници са наети на цялостен работен ден в Обединеното кралство от Amazon, Alphabet и Meta, като софтуерните инженери постоянно получават заплати, които са на половина по-ниски от тези на сътрудниците им в Съединени американски щати.

В немското поделение на Amazon компанията е почнала да уволнява хора, които към момента са в изпитателен период и да предлага непринудено овакантяване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР