Големи проблеми за президента на Украйна.Национална стачка разклаща замислената от

...
Големи проблеми за президента на Украйна.Национална стачка разклаща замислената от
Коментари Харесай

Мощна национална стачка разклаща пенсионната реформа на Макрон

Големи проблеми за президента на Украйна.

Национална стачка разклаща замислената от президента Еманюел Макрон пенсионна промяна във Франция, която планува увеличение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.

Днес профсъюзите провеждат всеобщи митинги.

Очаква се разписанието на междуградските и крайградските влакове да бъде мощно нарушено.

Много учебни заведения и други публични услуги ще бъдат затворени. На летище Орли в Париж всеки пети полет е анулиран.

В парижкото метро ще работят обикновено единствено двете линии без машинисти.

Ще бъде нарушена активността на предприятията, защото служащите ще изоставен работа в опит да провалят планираната промяна, написа.

В Париж и други градове се чакат огромни демонстрации, които да привлекат десетки хиляди хора, като полицията ще бъде в подготвеност при положение на принуждение от страна на ултралеви.

Денят на общонационални стачки и митинги е огромно тестване за президента Еманюел Макрон, само че и за профсъюзите, отбелязва Ройтерс. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че 68% от френските гласоподаватели отхвърлят промяната, която съгласно държавното управление е жизненоважна, с цел да се подсигурява, че пенсионната система няма да банкрутира.

Предизвикателството пред профсъюзите, които са доста по-малко авторитетни във Франция от преди, е дали могат да трансфорат опълчването на промяната и гнева от рецесията с разноските за живот в всеобщ обществен митинг, който да продължи и след четвъртък и в последна сметка да накара държавното управление да отстъпи.

" Инфлацията, изискванията на труд, пенсиите... (на хората) им е писнало от всичко това и по тази причина считаме, че мнозина ще се причислят към нас ", сподели Симон Легендр, член на профсъюза CFE-CGC, който съставлява служащите с бели якички.

За Макрон залогът е реформаторският му престиж както вкъщи, по този начин и измежду сътрудниците му от Европейския съюз, а също и управлението на обществените разноски.

Според оценките на Министерството на труда отлагането на възрастта за пенсиониране с две години и удължаването на интервала на погашение ще донесе спомагателни 17,7 милиарда евро (19,1 милиарда долара) от годишни пенсионни вноски, което ще разреши на системата да излезе на облага до 2027 година Профсъюзите настояват, че има и други способи да се подсигурява жизнеспособността на пенсионната система.

Вдигането на възрастта за пенсиониране не е единствената смяна. Съгласно предложенията, показани по-рано този месец от министър-председателя Елизабет Борн, от 2027 година хората ще би трябвало да работят 43 години, с цел да получат право на цялостна пенсия, а в този момент те са 42 години.

Всички профсъюзи в страната - в това число по този начин наречените " новаторски ", които държавното управление се надяваше да притегли на своя страна - осъдиха мярката, както и лявата и крайнодясната съпротива в Националното заседание.

" В четвъртък стените на Елисейския замък би трябвало да треперят ", съобщи във вторник водачът на Комунистическата партия Фабиен Русел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР