Големи парчета мазилка се свличат от фасадата на старата триетажна

...
Големи парчета мазилка се свличат от фасадата на старата триетажна
Коментари Харесай

Опасно! Мазилка пада от стара къща на ул. Бетовен

Големи части мазилка се свличат от фасадата на остарялата триетажна къща, която се намира на ул. " Бетовен " 3, до пресечката с ул. " Опълченска ". Целият двор на прилежащия парцел е посипан с парчета, застрашени са и пешеходците, които минават по тротоара, сигнализираха " Марица " Борис и Елена Щербин. Те живеят тъкмо до рисковата постройка, разделят един двор и се тормозят да излязат на открито, да не би да се срути нещо върху главите им.

Къщата е необитаема, а до неотдавна в нея бяха настанени общински наематели. Съседите не знаят дали е продадена, или община Пловдив продължава да я стопанисва.

Балконът на рисковата постройка е ръждясал, от ръба на покрива надолу хвърчат тухли, в това число и върху кафенето, което се намира на същата улица. Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов увери, че незабавно ще бъде изпратена инспекция на място. На всички притежатели на постройките, които се стопанисват зле, администрацията на региона връчва наставления и заповеди за неотложен ремонт.

Голяма част от постройките в центъра са актуализирани, само че към момента има десетки в неприветлив тип. Често съсобствениците не могат да се схванат между тях за ремонт, а други живеят в чужбина и не се интересуват от положението на парцела.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР