Големи наводнения в Долината на смъртта в Калифорния в петък

...
Големи наводнения в Долината на смъртта в Калифорния в петък
Коментари Харесай

Наводнение блокира 1000 души в Долината на смъртта в САЩ

Големи наводнения в Долината на гибелта в Калифорния в петък блокираха към 1000 души, затрупаха коли и затвориха всички пътища към и от народен парк, прочут като най-горещата и суха област в Северна Америка, съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

По данни на Службата на националния парк няма потърпевши, само че към 60 автомобила са затрупани под парчета.

" Безпрецедентните количества превалявания предизвикаха обилни наводнения ", се споделя в изказване на Службата на националния парк и се добавя, че " сега към 500 гости и 500 чиновници не могат да излязат от парка ", който се намира в източната част на калифорнийската пустиня Мохаве.

Водната буря раздра сектори от асфалтирани пътища и избута контейнери за боклук в паркирани коли, което докара до конфликт на транспортните средства. Дъждът е наводнил и офиси и хотели, оповестяват от администрацията на парка.

От парковата работа прибавиха, че всички пътища, обслужващи парка, ще останат отцепени, до момента в който чиновниците не открият степента на вредите.

В региона на Фърнес Крийк в парка паднаха общо 1,46 инча (3,7 см) дъжд, което съвсем изравни предходния дневен връх от 1,47 инча. Средното годишно количество превалявания е по-малко от два инча годишно.

По-високите температури, породени от изменението на климата, значат, че атмосферата задържа повече влага, което води до повече дъждове.

Според специалисти на Организация на обединените нации по въпросите на климата, даже в случай че светът успее да ограничи стоплянето до 1,5 градуса по Целзий, в някои райони ще се усили честотата, интензивността и количеството на проливните дъждове.

Рискът от епизодични значителни превалявания се усилва с повишението на температурите.

Снимката е илюстративна
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР