Големи кръгли очи, уши като на елф, издължено лице, прав

...
Големи кръгли очи, уши като на елф, издължено лице, прав
Коментари Харесай

Какво се случва? Китайки масово под ножа на пластичните хирурзи (ВИДЕО)

Големи кръгли очи, уши като на горски дух, издължено лице, прав дребен нос, сочни устни, изпъкнали скули, слаби и дълги крайници, завършен бюст – става известно, че пластичната хирургия в Китай не е толкоз недостъпна и скъпа, колкото се допуска, написа Дир.бг.

Напротив – тя се е трансформирала в тренд изключително измежду младите, а поради големия напор от искащи регулацията ѝ става все по-трудна, надлежно незаконните интервенции в съмнителни клиники – от ден на ден.

И в случай че най-популярните процедури включват покачване на клепачите и V-образни челюстни линии, новите капризи на младите китайки са заострени като на елфи уши.

Някои анализатори считат, че в този момент китайският „ пазар “ за естетична хирургия е най-големият в света. През 2019 година китайската промишленост за здравна хармония (която включва хирургия, инжектиране на филъри и лекуване на кожата) е имала доходи от 27 милиарда $ – към една пета от общата сума в международен мащаб, пресмята консултантска компания Deloitte.

Счита се, че средногодишният ритъм на напредък на китайския пазар сред 2015 и 2019 година е 29%, в съпоставяне със междинния за света към 9%. До 2023 година Deloitte пресмята, че приходите ще доближат 48 милиарда $.

А повода за хирургичните интервенции, огромна част от които с риск за здравето, надалеч не се вършат, с цел да се резервира младостта. Истината е, че китайките робуват на добре налагани стандарти за външен тип. Мнозина се стремят да подражават на блян за хубост, въодушевен от японските манга комикси, южнокорейския K-Pop и западната култура… И всичко стартира в обществените мрежи.

Приложенията Gengmei и So-Young

През 2014 година повече от 7 милиона китайци са се подложили на пластична намеса, сочат данните на Китайската асоциация по пластика и хармония. Само три години по-късно данните, събрани от шанхайския клон на консултантите на Frost & Sullivan, допускат, че цифрата е към 16,3 милиона.

Gengmei, което значи „ по-красив “ на китайски, е една от няколкото платформи в Китай, отдадени на козметичната хирургия. Там потребителите оставят актуализации на положението за всички детайлности, свързани с пластичната хирургия, в това число липосукцията и ринопластика.

От старта на приложението през 2013 година потребителите на Gengmei са нарастнали от 1 милион на 36 милиона. Повече от половината са млади дами на двадесет години.

GengMei има функционалност за, която може да проучва лицето и да му даде оценка до 100 въз основа на критерии като неговата оживеност, прелест и симетричност. След това прави оферти за „ усъвършенствания “ посредством козметичната хирургия, като да вземем за пример покачване на клепачите или слагане на филъри.

„ Това е отражение на развиването на нашето общество и е микрокосмос на смяната на метода ни на живот “, споделят девойки, ползващи приложението.

Приложението даже дава на потребителите достъп до микрозаеми посредством кредитната услуга на Alipay Huabei, с цел да платят интервенцията.

Подкрепяното от Tencent приложение So-Young има 2,47 милиона дейни консуматори месечно и близо 6000 хирурзи в листата, споделя представител на So-Young пред CNN. То работи по подобен на първото приложение метод.

За съпоставяне през 2018 броят на потребителите е бил 1,4 милиона.

И двете приложения дават свидетелства на пациенти с хирургични процедури със фотоси преди и след, както и рецензии на хирурзи.

Нелегалните интервенции и съмнителните клиники

Бумът на желанието на китайките да наподобяват по-добре води и до понижена опция за регулация на естетичната хирургия. Именно заради тази причина през 2019 година страната е имала повече от 60 000 клиники за пластична хирургия без лиценз, сочи отчет на Global Times.

Тези клиники са виновни за към 40 000 „ медицински произшествия “ всяка година, приблизително по 110 несполучливи интервенции дневно.

„ Някои от тези клиники употребяват ексцентрични филъри и инжектиращи средства срещу стареене – или нечисти, или с по-малко дейни частици, в сравнение с би трябвало “, споделя пластичният хирург доктор Лам пред CNN.

Тя напомня редица случаи от 2016 година, когато пациенти от Хонконг си вършат процедури срещу стареене и се връщат с ботулизъм-заболяване, породено от ботулиновия токсин-те приключили в интензивно поделение със затруднено дишане.

Един от най-скандалните „ медицински произшествия “ е на актрисата Гао Лю, която след козметична процедура остава с некроза на носа, което значи, че тъканта на върха ѝ е умряла, написа BBC.

Мнението на хирурзите за взрива на естетичните интервенции

Много хора в Китай придават огромно значение на външния тип и стремежът да бъдеш „ красива “ е движеща наклонността в козметичната хирургия, споделят специалисти пред BBC.
Д-р Бренда Алегре, професор в университета в Хонконг, сподели, че „ съобразяването с идеалите прави човек по-предпочитан освен за любовна връзка, само че и при назначение на работа “.

В Китай в някои разгласи за работа се прецизират физическите условия на претендентите, изключително за дамите даже в случай че те не са нужни за работата.

„ Хората се стремят да възпроизведат в действителния живот резултатите, които получават с тези приложения “, споделя доктор Стефани Лам, еластичен хирург в Хонконг, представена от CNN.

Някои дами отиват по-далеч и се подлагат на огромни интервенции, като да вземем за пример употребяват някои от ребрата или бедрените си кости, с цел да създадат носа си по -остър и по -дълъг, споделя още доктор Лам.

„ Някои от тези клиенти желаят да стигнат допустимо най -далеч “, прибавя доктор Гордън Ма, който управлява център за пластична и реконструктивна хирургия. „ Те не просто желаят да подобрят естествената си хубост, те желаят да трансформират външния си тип по видим и явен метод. “

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР