Големи ИТ компании в Хонконг могат да бъдат засегнати от

...
Големи ИТ компании в Хонконг могат да бъдат засегнати от
Коментари Харесай

Нов закон може да прогони ИТ гигантите от Хонконг


Големи ИТ компании в Хонконг могат да бъдат наранени от нов закон, обвързван с персоналната информация
(снимка: CC0 Public Domain)

Промени в закона за отбрана на данните в Хонконг може да принудят някои ИТ компании да прекратят своите услуги там, съгласно индустриална група, която съставлява част от най-големите софтуерни компании в света.

Перспективата за евакуиране от Хонконг бе оповестена в писмо тази седмица от Азиатската интернет коалиция (AIC) – асоциация, в която вземат участие Фейсбук, Twitter и Гугъл като членове, заяви.

Писмото от 25 юни e изпратено от групата до комисаря по поверителността на персоналните данни в Хонконг Ада Чунг Лай-линг и визира неотдавна импортиран законопроект, който се стреми да предприеме ограничения против така наречен „ доксинг ”. Става дума за практиката на шерване на персонална информация онлайн, нормално с цел да се трансфорат цели за тормоз.

Правителството на Хонконг показва, че това събитие е изключително необятно публикувано от 2019 година насам, когато градът беше обхванат от всеобщи митинги. Длъжностни лица споделят, че онлайн могат да се разгласяват фотоси на хора, информация от персонални карти и адреси без тяхното единодушие.
още по тематиката
В своето писмо AIC показва угриженост, поради няколко елементи от законопроекта, в това число наредба, съгласно която държавното управление предлага да преследва „ локалния личен състав на задгранични платформи при положение на неспазване на настояванията на управляващите за унищожаване ”.

Проектът планува още на нарушителите да бъде налагана санкция до 1 милион хонконгски $ (около 128 700 щатски долара) и отнемане от независимост до пет години след наказание.

„ Ако желанието [на правителството] остане да накара чиновниците на локалните дъщерни сдружения да носят отговорност за доксинг наличие, ние ще търсим уточнения по отношение на правното съображение за това ”, написа AIC.

„ Единственият метод да се избегнат тези наказания за софтуерните компании би бил да се въздържат от вложение и предложение на услугите си в Хонконг, като по този метод ще лишат бизнеса и потребителите в Хонконг от своите услуги, създавайки нови бариери пред търговията ”, споделят от обединението.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР