Големи испански компании започнаха да налагат забрани и ограничения на

...
Големи испански компании започнаха да налагат забрани и ограничения на
Коментари Харесай

El Mundo: Големите компании в Испания започнаха да забраняват на служителите да използват ChatGPT

Големи испански компании започнаха да постановат забрани и ограничавания на своите чиновници във връзка с потреблението на ChatGPT, чатбот, основан на изкуствен интелект, оповестява вестник.

Големите предприятия бързат да разработят правила за потребление на ChatGPT заради опасения от приключване на информация и неточности.

„ Има огромна възможност информацията, получена благодарение на този инструмент, да съдържа неточности или да е неправилна “, сподели една от фирмите в известие, изпратено до нейните чиновници.

Телекомуникационната компания Telefonica, една от най-големите финансови институции в страната BBVA и бизнес групата Red Electrica потвърдиха пред вестника, че са забранили или лимитирали потреблението на ChatGPT измежду своите служащи. Няколко други огромни компании са изпратили насоки на чиновниците си за работа с този и сходни принадлежности, а други са създали или работят върху протоколи, с цел да подсигуряват безвредното потребление на изкуствения разсъдък.

По-рано испанската Агенция за отбрана на персоналните данни реши да стартира авансово следствие против OpenAI, която е разработчик на чатбота, „ заради допустимо нарушаване на разпоредбите “. В понеделник испанският министър председател Педро Санчес би трябвало да се срещне с изпълнителния шеф на OpenAI Сам Алтман в Мадрид.

ChatGPT започва в края на 2022 година Услугата взаимодейства с потребителя в диалогов режим. Чатботът може да дава отговор на спомагателни въпроси, да признава грешките си, да провокира неправилни предпоставки и да отхвърля несъответствуващи поръчки. Възможностите на услугата привлякоха огромно публично внимание. Новостта беше подложена на критика, откакто беше употребена от студенти по целия свят за полагане на изпити и подготовка на университетски работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР