Големи групи, в това число политически партии, ще се опитват

...
Големи групи, в това число политически партии, ще се опитват
Коментари Харесай

Стартира полицейска акция срещу куването на гласове, сигналите са близо 100

Големи групи, включително политически партии, ще се пробват да купуват гласове. Сигналите в тази тенденция са към този момент близо 100, регистрира вътрешният министър Бойко Рашков на конференция по отношение на подготовката и провеждането на идните парламентарни избори.

От тази заран е почнала и полицейска акция против тези, които желаят да изкривят политическата картина и целят да не се регистрира вярно вота на хората, уточни още Рашков.

На конференцията стана ясно, че в две бургаски села са открити нарушавания. В мобилен телефон имало фотоси на персонални карти, засечена била връзка, съгласно която се предложило 80 лв. на глас, както и още 20 лв., в случай че цяло семейство гласоподава за съответна партия. В бургаския квартал Комлука лихвари обещавали да опростят отчасти задължения на длъжници, в случай че гласоподават за съответна партия.

Няма да се поддадем на тази уродлива процедура, безапелационен беше вътрешният министър.

Акцията ще продължи до края на изборния ден и се прави на територията на всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Прокуратурата към този момент е почнала и следствия по някои от случаите. Един от тях е от плевенско село, където на предилния избор дали своят вот по документи три пъти повече от записаните.

Рашков разкри още, че сега се работи по сигнал за секция в чужбина, където се приготвя имитация на предварителните парламентарни избори.

" В момента се прави опит в една централноевропейска страна да сформират секция и там да гласоподават български жители, които не се намират на територията на тази стран а . В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити ", разяснява още министърът на вътрешните работи

Въпросната страна е Германия, разкри заместител основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Стоян Темелакиев.

" Става въпрос за българин, който работи там, само че не си е прекъснал контактите тук с оперативно забавни лица. По информация на нашите сътрудници разбрахме, че направил фиктивни заявки за да се отвори секция там, в която да гласоподават български жители, декларирали такова предпочитание. Голяма част от тях, да не кажа всички не знаят, че ще гласоподават в Германия ", изясни Темелакиев.

От Министерство на вътрешните работи акцентираха, че се готви избирателен туризъм, освен от Турция, само че и от Македония, уточни още Рашков.

Става дума за село към Благоевград, като не е изключено това да се мултиплицира и на други места, уточни министърът.

" В Кюстендил един някогашен министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един някогашен регионален шеф и с един излязъл в болнични - болен за работа, само че не и за такива сбирки. Обсъждали са по какъв начин да привлекат 15 хиляди македонци с българско поданство, които да гласоподават у нас ", добави той.

По думите на Рашков се работи по информация за избирателен туризъм в много обитаеми места, като задачата е на един адрес да се концентрират огромен брой български жители, които да гласоподават на 11 юли.

Вътрешният министър напомни, че прочут политик от предишното е засечен да провежда пазаруването на гласове от опредеделен етнос във Врачанско, Монтанско и Видинско

" Те са посочили на последните избори забележителен в тази тенденция резултат. Става дума за пазаруване на гласове за една партия от прочут етнос ", разкри още Рашков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР