Големи горски пожари все още бушуват на много места в

...
Големи горски пожари все още бушуват на много места в
Коментари Харесай

Пожарът край Свиленград върви към границата

Големи горски пожари към момента бушуват на доста места в страната. Бедствено състояние е оповестено в общините Тополовград, Харманли, Хасково и Димитровград. Усложнена е ситуацията и в област Ямбол. Продължава гасенето на различен горски пожар в Русенско. Бедствено състояние е оповестено и в община Свиленград. Там пожарът обхвана голяма повърхност - над 100 000 декара. Евакуирани са поданици на две обитаеми места. Пожарът не е сподавен, само че е локализиран и няма заплаха за обитаемоте места.
От 3 страни пожарът в Сакар е стеснен, заяви шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов на ексклузивен брифинг пред кметството в село Студена в Хасковско.
" От три страни пожарът стеснен, няма потърпевши, починали и нанесени тежки материални вреди. Площта на пощара е най-малко 50 хиляди декара, здасегнати са сухи треви, шубраци и горски масиви. Пожарът се популяризира в югозападна посока към границата. Ако не го ограничим до обяд, ще помолим за помощ от прилежащата територия. Те оферират булдозери, пожарни, хора. Преди всичко обаче, нашите дейности бяха свързани с това те да бъдат на тяхната си територия; все още турски гранични управляващи няма да влизат в страната ни.
Към 10 ч. чакаме български хеликоптер да пристигна да гаси. Теренът е извънредно непристъпен дори и от хора.
По отношение на аргументите за пожара – постоянно съм изтъквал човешката интервенция. Но тук един от пожарите най-вероятно е зародил от изхвърлен фас от водач на ТИР ", заяви шефът на Пожарната гл. ком. Николай Николов.
Според прогнозите вятърът няма да е плевел, само че е сдържан и мощен, чакаме високи температури, по тази причина сме извънредно деликатни. Ще сменим нощната промяна с по-свежи хора, които да имат сили да гасят, добави ком. Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР