Големи части от Източна Украйна в неделя вечерта останаха без

...
Големи части от Източна Украйна в неделя вечерта останаха без
Коментари Харесай

Русия си отмъсти за отвоюваните територии със спиране на тока в Източна Украйна

Големи елементи от Източна Украйна в неделя вечерта останаха без ток, откакто Русия нападна украинската електрическа инфраструктура. Според компанията-оператор последният реактор в окупираната Запорожска атомна електроцентрала е бил изключен от електропреносната мрежа от съображения за сигурност. Преди това Украйна заяви за наново завладяване на други окупирани от Русия региони в източната част на страната.

Киев упрекна Москва в осъществяването на " тероризъм " за е възмездие за претърпените загуби. През последните часове Украйна оповестява за още освободени градове: Изюм, Балаклия и Купянск.

" Има цялостно спиране на електрозахранването в Харковска и Донецка област, отчасти - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област ", съобщи Зеленски в изказване в обществените мрежи.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на своите сънародници за отбраната на родината им:. „ Постигнахме доста през тези 200 дни, само че най-важното и затова най-трудното към момента ни следва “, сподели Зеленски във видеообръщението си в понеделник вечерта.

Той се обърна към украинските сухопътни сили, военновъздушните сили, военноморските сили - и всички, които тези дни пишат " историята на независимостта, историята на успеха, историята на Украйна ".

През последните няколко дни Украйна заяви за повторното завладяване на минимум 30 града в региона на източен Харков. Украинските въоръжени сили съумяха, наред с други неща, да си върнат източноукраинския град Купянск, който е значим за снабдяването на съветските войски. Снимки, публикувани от украинските военни, демонстрират кутии с муниции, изоставени от съветските войски, и изоставени военни транспортни средства.

" Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкоз страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „ другарство и приятелство “. ", написа Зеленски в профила си в Телеграм.

" Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим? Вие в действителност нищо не разбрахте! Не разбрахте кои сме. За какво сме. За какво приказваме.

Четете по устните ми:

Без газ или без вас? Без вас.

Без светлина или без вас? Без вас.

Без вода или без вас? Без вас.

Без храна или без вас? Без вас. Но историята ще сложи всичко на мястото си.

И ние ще сме с газ, ток, вода и храна... и БЕЗ вас! "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР